Το Θαύμα Έγινε... Γεννήθηκε στις 12 Εβδομάδες και Επιβίωσε. Δεν Φαντάζεστε Το Ύψος και το Βάρος του!
Www.true.gr

Το Θαύμα Έγινε… Γεννήθηκε στις 12 Εβδομάδες και Επιβίωσε. Δεν Φαντάζεστε Το Ύψος και το Βάρος του!

Στο Rajasthan της βόρειας Ινδίας, ένα κοριτσάκι γεννήθηκε στις 12 εβδομάδες. Ζύγιζε 362 γραμμάρια και είχε ύψος 22 εκατοστά. Τα πόδια και τα χέρια της μικρής Manushi δεν ήταν μεγαλύτερα από τους αντίχειρες των γονιών της.

Ο εγκέφαλος, το δέρμα, τα νεφρά, τα πνευμόνια και η καρδιά της δεν είχαν ακόμα αναπτυχθεί αρκετά και την έβαλαν σε θερμοκοιτίδα. Ήταν τόσο νέα που έπρεπε να παίρνει συμπληρώματα από βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά.

Παρόλο που οι γιατροί είπαν πως είχε 0.5% πιθανότητες να τα καταφέρει, η Manushi αποδείχτηκε μαχήτρια. Συνέχισε να μεγαλώνει και ξεκίνησε να τρώει γάλα. Αφού είχε φτάσει τα 2,35 κιλά, οι γιατροί τους είπαν πως ήταν έτοιμοι να πάνε σπίτι!
Οι πρόωρες γέννες είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Πράγματι, 1 στα 10 μωρά στις ΗΠΑ γεννιούνται πρόωρα. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά γεννιούνται τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, όταν το έμβρυο είναι αρκετά ανεπτυγμένο.

Όσα μωρά γεννιούνται πολύ νωρίτερα έχουν λιγότερες πιθανότητες να τα καταφέρουν γιατί αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα υγείας.

Έτσι, όταν γεννιέται ένα μωράκι σαν την Manushi αλλά καταφέρει να επιβιώσει, είναι σαν ένα θαύμα. 


Λατρεύουμε τις ιστορίες αυτές. Κρατήσου Manushi, ελπίζουμε να έχεις ένα όμορφο ξεκίνημα στην ζωή σου!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr