Το τεράστιο βάρος της δεν την άφηνε να μείνει έγκυος. Έχασε 104 κιλά και τους έκανε να τρίβουν τα μάτια τους

Τα κοινωνικά μέσα έχουν αλλάξει πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε τη ζωή μας με πολλούς τρόπους. Κάποτε, θα έπρεπε να περιμένουμε μέχρι να δούμε κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο για να μοιραστούμε πληροφορίες ή θα μπορούσαμε να τους μιλήσουμε στο τηλέφωνο. Σήμερα, έχουμε την τάση να μοιράζουμε φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα χωρίς να το σκεφτόμαστε πραγματικά. Μπορεί να είναι το γεύμα που είχαμε χθες το βράδυ ή ίσως φωτογραφίες από τις τελευταίες διακοπές μας, αλλά τις μοιραζόμαστε, οι άνθρωποι πατάνε το like κουμπί και μας ενημερώνουν ότι εγκρίνουν τις επιλογές μας. Κάθε φορά, όμως, ακούμε για κάποιον που μοιράζεται φωτογραφίες που αλλάζουν ζωές.

Αυτή είναι η περίπτωση της Heather Oset, μιας κομμώτριας που είχε τρομάξει την με την υγεία της πριν από λίγα χρόνια. Είχε ταχυπαλμίες και πόνους στο στήθος όταν έκανε πιστολάκι μαλλιών σε κάποια πελάτισσα. Πολύ σύντομα, ήξερε ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο γιατί τα συμπτώματα ήταν επίμονα.

Η Heather ζύγιζε 161 κιλά την εποχή εκείνη και γνώριζε ότι έπασχε από μια σοβαρή κατάσταση. Η επίσκεψή της στο νοσοκομείο ήταν κάτι που θεωρούσε ότι ήταν ένα γεγονός που την συντάραξε.

Ευτυχώς, δεν ήταν καρδιακή προσβολή. Ήταν ένα ορμονικό πρόβλημα που ήταν σοβαρό λόγω του υπερβολικού της βάρους.

Οι ανθυγιεινές συνήθειες της ξεκίνησαν πριν από χρόνια όταν ήταν μικρή και προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τη δύσκολη ζωή της στο σπίτι.

«Ο πατέρας μου ήταν καταχρηστικός και όποτε συνέβαινε κάτι κακό, θα έτρεχα στο ψυγείο και θα έτρωγα ό, τι υπήρχε, από κέικ, σνακ, πίτες ή μπισκότα μπορούσα να βρω, επειδή ήταν δικά του και υποθέτω στο μυαλό μου ότι ήταν ο τρόπος να τον αντιμετωπίσω όταν δεν μπορούσα σωματικά. Ποτέ δεν μίλησα πραγματικά σε κανέναν γι’ αυτό. Απλώς ένιωθα αμηχανία και ντροπή, έτσι θα έτρωγα μόνο τα συναισθήματά μου και συνέχιζα να το κάνω όλα αυτά τα χρόνια.»

Το 2014, η Heather παντρεύτηκε και αποφάσισε να ξεκινήσει μια οικογένεια με τον σύζυγό της. Όσο ήταν στο νοσοκομείο, της είπαν ότι θα έπρεπε να χάσει βάρος εάν ήθελε να μείνει έγκυος.

Αντιμετώπιζε πρόσθετα προβλήματα εξαιτίας του υπερβολικού βάρους της. Είχε πόνο στην πλάτη και στα πόδια, άπνοια ύπνου και ήταν οριακά διαβητική. Η ζωή της ήταν δύσκολη, ειδικά επειδή εργαζόταν όρθια όλη την ημέρα.

«Το βάρος μου με κρατούσε πίσω σε κάθε πτυχή της ζωής μου, την οικογένεια, την εργασία και τις καθημερινές δραστηριότητες», δήλωσε η Heather, γι ‘αυτό πήρε το πρώτο βήμα κάνοντας ραντεβού με έναν χειρουργό.

Έκλεισε ραντεβού για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μείωσης βάρους. Πριν από αυτό, έπρεπε να χάσει 10 κιλά.

«Έκοψα όλα τα αναψυκτικά, μαγείρευα το μεσημεριανό μου γεύμα και έπινα πρωτεϊνούχα ροφήματα για πρωινό.»

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και η Heather σκέφτηκε ότι ήταν η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής της.

Έπρεπε να διατηρήσει το νέο της σώμα και να το βελτιώσει, τηρώντας μια υγιεινή διατροφή, ακόμα κι αν έκανε χειρουργική επέμβαση. Άρχισε να περπατά αμέσως και στη συνέχεια να ξεκίνησε αεροβική στο νερό.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ζύγιζα 56 κιλά! Έχω χάσει συνολικά 104 κιλά, συμπεριλαμβανομένων των 10 που έχασα μόνη μου πριν από τη χειρουργική επέμβαση … δεν είμαι πλέον διαβητική, ούτε έχω υπέρταση ή άπνοια ύπνου και τελικά θα μπορέσω να ξεκινήσω την οικογένειά μου μια μέρα.»

Μοιάζει με μια νέα γυναίκα.

Ακόμα κι αν είναι περιορισμένη στη διατροφή της γίνεται δημιουργική. Χρησιμοποιεί αυτή τη δημιουργικότητα όταν συνθέτει νέες υγιεινές συνταγές που είναι κατάλληλες για το γούστο της.

«Νομίζω ότι αυτό που πραγματικά με βοήθησε με την απώλεια βάρους μου είναι να βρίσκω διαφορετικούς/υγιεινούς τρόπους για να τρώω τα πράγματα που αγαπούσα».

«Ελπίζω να εμπνεύσω και άλλους ανθρώπους και απλά να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι! Ότι το αδύνατο είναι εφικτό, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά φαίνεται εκείνη τη στιγμή.»