Το Ρύζι του Θεού: Το Κόλπο των Κινέζων που Κάνει το Ρύζι να Έχει Απίστευτη Γεύση!
Www.true.gr

Το Ρύζι του Θεού: Το Κόλπο των Κινέζων που Κάνει το Ρύζι να Έχει Απίστευτη Γεύση!

Είναι μία φτηνή και πολύ θρεπτική τροφή. Και ενώ υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψετε το ρύζι, υπάρχει ένα κόλπο που εγγυάται να ενισχύσει την γεύση του στο φαγητό σας.

Συνηθισμένα λάθη στο μαγείρεμα του ρυζιού

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν πολλοί στο μαγείρεμα του ρυζιού είναι το να το ανακατεύουν.

Εάν θέλετε να φτιάξετε ριζότο, ανακατέψτε το όσο θέλετε. Εάν όμως θέλετε να πετύχετε αυτή την αφράτη υφή, το ανακάτεμα θα ενεργοποιήσει το άμυλο και θα κάνει το ρύζι να κολλήσει.



Για να το αποφύγετε αυτό και να ενισχύσετε την γεύση του, προσθέστε αλάτι και λάδι στο βραστό νερό πριν προσθέσετε το ρύζι.

Άλλο ένα συνηθισμένο λάθος είναι να το μαγειρεύουμε σε υψηλές θερμοκρασίες. Αφού βράσει το νερό, προσθέστε το ρύζι και χαμηλώστε την θερμοκρασία.

Ο κανόνας των 30 φορών

Αυτός ο κανόνας θέλει να ξεπλένουμε 30 φορές το ρύζι πριν το μαγειρέψουμε.



«Εάν φανταστείτε το άμυλο σαν μικροσκοπικούς κόκκους που κολλάνε… καθώς απορροφούν νερό, δεν έχουν την ικανότητα να αντέχουν την πίεση και έτσι η δομή γίνεται κολλώδης. Ενώ το άμυλο στο ρύζι το βοηθάει να μένει αφράτο,» είπε ο σεφ Monty Koludrovic από την Αυστραλία.

Βασικά, το να ξεπλύνετε γρήγορα το ρύζι δεν πρόκειται να βοηθήσει με την γεύση. Θέλετε να σιγουρέψετε πως το ρύζι θα φαίνεται στο νερό, κάτι που απαιτεί να το ξεπλύνεται τουλάχιστον 20 με 30 φορές.

Άλλο ένα κόλπο είναι να προσθέσετε 1 κ.σ αλάτι στο πλυμένο ρύζι, να το αφήσετε να κάτσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και μετά να το μαγειρέψετε.

Θα το δοκιμάσετε;

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr