Γεννήθηκε με το Μυαλό έξω από το Κεφάλι και οι Γιατροί δεν του έδιναν Ελπίδες. 10 Χρόνια μετά, αποκαλύπτει το Νέο του Πρόσωπο
Www.true.gr

Γεννήθηκε με το Μυαλό έξω από το Κεφάλι και οι Γιατροί δεν του έδιναν Ελπίδες. 10 Χρόνια μετά, αποκαλύπτει το Νέο του Πρόσωπο

Ένα αγόρι που δεν αναμενόταν να ζήσει πάνω από μια ώρα όταν γεννήθηκε, λόγω του ότι γεννήθηκε με το μυαλό του έξω από το κεφάλι του, μόλις γιόρτασε τα 10α γενέθλιά του.

Ο Jamie Daniel, από το Nuneaton, Warwickshire, ο οποίος ζύγιζε μόλις 1 κιλό όταν γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2008, δεν είχε ενταχθεί στην εντατική θεραπεία, καθώς οι γιατροί πίστευαν ότι δεν είχε καμία ελπίδα να επιβιώσει.

Ωστόσο, ο Jamie αψήφησε τις πιθανότητες και επέστρεψε σπίτι του μετά από μόλις μία εβδομάδα.

Η 40χρονη πλέον μητέρα του, Leanne Daniel, συνάντησε τους χειρουργούς στο νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ, οι οποίοι αφαίρεσαν με επιτυχία τον εξωτερικό εγκέφαλο και έκλεισαν την πληγή.

Παρόλο που ο Jamie υποφέρει από εγκεφαλική παράλυση, μαθησιακές δυσκολίες και διπλή ακράτεια, η κυρία Daniel τον περιγράφει ως «ευτυχισμένο, κοινωνικό αγόρι». Έχει μάλιστα μια φίλη που τη λένε Maddie, η οποία έχει σύνδρομο Down.

Η κ. Daniel μιλάει για να καταπολεμήσει την προκατάληψη γύρω από άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και να κάνει τις γυναίκες να γνωρίζουν τις επιπλοκές που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.Παρά τις επιπλοκές του, ο Jamie αγαπά το σχολείο, την ιππασία και παρακολουθεί τα αγαπημένα του προγράμματα στην τηλεόραση.

Η κα Daniel, η οποία είναι χωρισμένει από τον πατέρα του Jamie, δήλωσε στο MailOnline: «Δεν νομίζω ότι ο Jamie έχει επίγνωση του ότι είναι διαφορετικός από τους άλλους, δεν ενοχλείται όταν οι άνθρωποι τον κοιτάζουν. Όσοι τον ξέρουν, τον αγαπούν».

Ο χειρούργος του Jamie είχε δει μόνο μια μόνο ίδια περίπτωση πριν από 20 χρόνια.Λόγω της σπανιότητας της διαταραχής, οι γιατροί δεν είναι σε θέση να πουν στη μαμά του ποιο θα είναι το μέλλον του μικρού, αλλά ελπίζουν ότι θα μπορέσει να ζήσει ανεξάρτητος.

Η κα Daniel, δεν είχε βρει την κατάσταση του Jamie μέχρι και τις 31 εβδομάδες εγκυμοσύνης της. Οι γιατροί της είχαν πει ότι ήταν απίθανο να επιβιώσει μετά τη γέννα ή ότι θα είχε σοβαρή αναπηρία και συνέστησαν έκτρωση.

Ήταν διατεθειμένη να ακολουθήσει τη συμβουλή των γιατρών της, ωστόσο, τα νερά της έσπασε νωρίς. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Jamie άρχισε να βάζει βάρος, με αποτέλεσμα να πάει σπίτι του μετά από μια εβδομάδα.

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr