Το Κρανίο του Παιδιού της όσο Πήγαινε και Μεγάλωνε. Ο Λόγος; Θα σας Ανατριχιάσει.

Ένα μικρό αγόρι έπρεπε να υποβληθεί σε μία επέμβαση στην οποία έκοψαν το κρανίο του και το κόλλησαν ξανά σαν να ήταν παζλ για να μην συντρίψει τον εγκέφαλό του.

Ο 5χρονος Leo Hutchinson από το Cardiff γεννήθηκε με μία σπάνια πάθηση, γνωστή και ως σαγμιτική κρανιοσινωστίωση.

Αυτή η πάθηση κάνει το κρανίο του να πιέζει τον εγκέφαλό του με αποτέλεσμα να προκαλεί τύφλωση ή εγκεφαλικές βλάβες εάν δεν αντιμετωπιστεί. Ο μικρούλης ήταν μόλις 7 μηνών όταν έκανε την πρώτη του επέμβαση.

Μετά από μία δεύτερη επέμβαση, ο Leo έπρεπε να έχει κάτι βίδες στο κεφάλι του για να τις στρίβει η μητέρα του κάθε μέρα για να μειώνει την πίεση στο κεφάλι του.


Παρόλο που αναρρώνει καλά, έχει μία πολύ μεγάλη ουλή κατά μήκος του κεφαλιού του. Όταν η μητέρα του ήταν στις 20 εβδομάδες, οι γιατροί είδαν πως το κεφάλι του ήταν μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.

Ωστόσο, όταν γεννήθηκε, ο παιδίατρος που τον εξέτασε δεν είδε κάτι παράξενο. Αργότερα, η μητέρα του ανησύχησε όταν έβλεπε τον γιο της να μην μπορεί να κάνει βασικά πράγματα, όπως το να σταθεί όρθιος χωρίς βοήθεια.

Μετά από πολύ επιμονή της μητέρας, οι γιατροί τελικά έκαναν την διάγνωση και της είπαν πως έπρεπε να τον χειρουργήσουν. Η επέμβαση που κράτησε 9 ώρες έγινε όταν ήταν μόλις 7 μηνών, στο Birmingham


Παρόλο που η εμπειρία αυτή ήταν τραυματική, εάν δεν είχε γίνει, ο Leo θα είχε τυφλωθεί ή θα πάθαινε εγκεφαλικές βλάβες. Δύο χρόνια μετά την πρώτη επέμβαση, οι εξετάσεις έδειξαν πως το οπτικό του νεύρο ήταν πρησμένο.

Τότε, έκανε άλλη μία επέμβαση στην οποία έβαλε βίδες στο κρανίο του τις οποίες έπρεπε να στρίβει η μητέρα του καθημερινά. Το έκανε αυτό για 28 μέρες πριν τελικά τις βγάλουν.

Και οι δύο επεμβάσεις ήταν πετυχημένες και ο μικρούλης Leo τα πάει πολύ καλά. Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά εδώ.

Credit: dailymail.co.uk