Το «Ελλαδάρα» του «άρχοντα των κρίκων» και το τσιγάρο του κόουτς

Greece's Eleftherios Petrounias competes in the men's rings event final of the Artistic Gymnastics at the Olympic Arena during the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 15, 2016. / AFP / Toshifumi KITAMURA (Photo credit should read TOSHIFUMI KITAMURA/AFP/Getty Images)

Έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που όταν ακούς το όνομα του, ο νους πηγαίνει μόνο στην… κορυφή. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει χαρακτηριστεί «άρχοντας των κρίκων» και όχι άδικα. Το απέδειξε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ. Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης συγκέντρωσε 15.433 βαθμούς και έκανε το… χρυσό repeat, ενώ έγινε ο ένατος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που κατακτά back to back παγκόσμιο τίτλο. Παγκόσμιος με… «Ελλαδάρα»

Ο Πετρούνιας εκτέλεσε ιδανικά το πρόγραμμα του, αφήνοντας το Ρώσο Ντένις Αμπλιάζιν και τον Κινέζο, Λιου. Ο Πετρούνιας παρέμεινε στο υψηλότερο σκαλί και στους πανηγυρισμούς του -με την εξασφάλιση του χρυσού- φίλησε την Ελληνική σημαία στη φόρμα του, λέγοντας προς τους φωτογράφους: «Ελλαδάρα». Λίγο νωρίτερα, είχε πέσει στην αγκαλιά του προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, που τον άφησε για να τρέξει να πάει να κάνει ένα τσιγάρο! «Απόλαυσέ το» είπε ο κ. Ράφτης, εμφανώς ευτυχισμένος!


Πηγή tilestwra.com