"Το Χάσαμε από την Μια στιγμή στην Άλλη και ο Πόνος είναι Αβάσταχτος..."
Www.true.gr

«Το Χάσαμε από την Μια στιγμή στην Άλλη και ο Πόνος είναι Αβάσταχτος…»

Ένα συγκλονισμένο ζευγάρι κάνει έκκληση να εξετάζονται οι μέλλουσες μητέρες για μία συνηθισμένη μόλυνση αφού το νεογέννητο μωράκι τους πέθανε μόλις πέντε μέρες αφού αρρώστησε.

Η Amber Lewis πέθανε στις 2 Ιανουαρίου αφού κόλλησε Στρεπτόκοκκο Β που ζει στο περίπου το 25% των γυναικών χωρίς να τις βλάπτει – αλλά μπορεί να μεταδοθεί στα παιδιά τους.

Στην Βρετανία είναι η πιο συνηθισμένη αιτία βακτηριακής μόλυνσης σε νεογέννητα κάτω των τριών μηνών.

Οι γονείς της λένε πως δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμες εξετάσεις για την ασθένεια αυτή, ενώ υπάρχουν σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

«Κανείς γονιός δεν θα πρέπει να καλωσορίζει το νεογέννητο μωρό του και μία εβδομάδα μετά να οργανώνει την κηδεία του.»

Η εγκυμοσύνη είχε κυλήσει πολύ ομαλά. Λίγο πριν τον τοκετό όμως, παρατήρησαν πως η Amber δεν κινούταν. «Δεν ένιωθα καθόλου την Amber τις τελευταίες μέρες. Κουνιόταν συνεχώς, σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Νόμιζα πως μάλλον ετοιμαζόταν για να βγει.»

Αφού πήγε στο νοσοκομείο, παρατήρησαν κάποια σημάδια που έδειχναν πως το μωρό βίωνε μεγάλη πίεση.

«Ο παλμός της ήταν πολύ αργός και οι συσπάσεις δεν ήταν φυσιολογικές, οπότε αποφάσισαν να γεννήσω με καισαρική.»

Όταν γεννήθηκε, η Amber ήταν πολύ χλωμή καθώς η μόλυνση είχε αρχίσει να την καταβάλει.

Σε μία προσπάθεια να αυξήσουν τα επίπεδα οξυγόνου, οι γιατροί της έκαναν για 11 λεπτά θωρακικές συμπιέσεις πριν την μεταφέρουν στην εντατική.

Μετά από εξετάσεις αίματος, οι γιατροί είπαν στο ζευγάρι πως η Amber είχε κολλήσει το βακτήριο και είχε πάθει σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.Της έδωσαν αμέσως φάρμακα για να ρυθμίσουν την πίεση του αίματος στο σώμα της, αλλά άρχισε να παθαίνει κρίσεις όταν οι γιατροί προσπάθησαν να αυξήσουν την θερμοκρασία στο σώμα της.

Πέντε μέρες μετά την γέννα, το ζευγάρι πήρε τελικά την απόφαση να την βγάλουν από την μηχανική υποστήριξη, όταν οι γιατροί τους είπαν πως δεν υπήρχε κάτι άλλο που να μπορούσαν να κάνουν.

Τέτοιες μολύνσεις επηρεάζουν 1 σε κάθε 2,000 γέννες όταν το βακτήριο περνάει μέσα από το αμνιωτικό υγρό προς το παιδί.

Επειδή τα νεογέννητα μωρά δεν έχουν ακόμα ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα, το βακτήριο μπορεί γρήγορα να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα, προκαλώντας σοβαρές μολύνσεις όπως μηνιγγίτιδα και πνευμονία.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr