«Το Χαμόγελο του Παιδιού μας, Έκρυβε Έναν Εφιάλτη. Τελικά οι Γιατροί Έδωσαν 6 Μήνες Ζωής»

Οι γονείς ενός μικρού παιδιού ένιωσαν συντετριμμένοι, όταν ανακάλυψαν ότι το χαμόγελο του γιου τους, αποδείχθηκε πως ήταν εξαιτίας ενός θανατηφόρου όγκου στον εγκέφαλο.

Ο Wesley Lacey, 28 και η Rebecca Oldham, 29, έμαθαν την προηγούμενη εβδομάδα, πως το παιδί τους Jack, έχει περίπου έξι μήνες ζωής.

Διαγνώστηκε με επιθετικό όγκο στον εγκέφαλο, από ένα διάχυτο χαμόγελο, όπου χρησιμοποιούσε μόνο το μισό τμήμα του προσώπου του.

Τόσο ο Wesley όσο και η Rebecca, είχαν παρατηρήσει τις καινούριες συνήθειες του Jack, αλλά δεν σκέφτηκαν πως μπορεί να σημαίνει κάτι σοβαρό.

Μόνο όταν ο Τζακ ανέπτυξε ως σύμπτωμα τον νυχτερινό τρόμο, καθώς επίσης άρχισε να περπατάει με τα χέρια μπροστά του, προσπαθώντας να νιώσει το που πηγαίνει, αποφάσισαν οι γονείς του να τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο.

Ο μπαμπάς δύο παιδιών, ο Wesley από το Σέφιλντ, Νότιο Yorkshire, μίλησε για την θλίψη του.

«Αυτή η είδηση, ήταν η πιο σκοτεινή στιγμή της ζωής μας, δεν μπορώ καν να σκεφτώ το ενδεχόμενο να μην είναι ο Jack εδώ.

«Δεν έχει πεθάνει κανένας συγγενής του, επομένως δεν υπάρχει κανένας να τον περιμένει στην άλλη πλευρά.

«Τον περασμένο μήνα άρχισε να χαμογελάει με τη μία πλευρά του προσώπου του, όμως είχαμε δει κάποιον να χαμογελάει έτσι και πίστευα πως απλά προσπαθούσε να το αντιγράψει.

«Δεν είχαμε καμία προειδοποίηση, καθώς ήταν τόσο σταδιακό. Πιστεύαμε ότι ήταν λίγο αστείο, αλλά κατέληξε να είναι το νέο του χαμόγελο.

«Αλλά ο Τζακ κάνει βόλτες με το ποδήλατό του από τότε που ήταν ενός, οπότε το να τον βλέπω να περπατάει έτσι, απλά ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε σωστά.

«Όλα αυτά τα συμπτώματα ήρθαν μέσα στο διάστημα τεσσάρων εβδομάδων και δεν ήταν καθόλου προφανείς, ως προς το τι σήμαιναν.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Σέφιλντ, ανέφεραν στους γονείς του Τζακ, μετά από αξονική τομογραφία, ότι ο επιθετικός όγκος ήταν τερματικός.

Έχει από τότε μια συσκευή, που έχει τοποθετηθεί για να παρέχει θεραπεία για την καταπολέμηση του όγκου, όμως οι γιατροί, πιστεύουν πως έχει έξι μήνες ζωής.

Ο Wesley, ο οποίος εργάζεται ως δάσκαλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δήλωσε: «Ο σύμβουλός μας, μας είπε πως έξι μήνες, είναι ο μέσος όρος ζωής για το είδος του καρκίνου που έχει ο Jack».

«12 μήνες έχουν οι ασθενείς που αντιδρούν θετικά στη θεραπεία».

«Το τρελό είναι ότι τα συμπτώματα εμφανίστηκαν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο, ο όγκος μεγάλωνε για πολλούς μήνες χωρίς συμπτώματα».

Ο Τζακ αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο σπίτι με τους γονείς του και την 2χρονη αδελφή του, όμως η προσωπικότητά του μεταβάλλεται σιγά-σιγά, λόγω της φαρμακευτικής αγωγής.

Η οικογένεια συγκεντρώνει χρήματα για τα έξοδα της κηδείας του Jack, καθώς επίσης για να του χαρίσουν μερικές μέρες διακοπών, μακριά από τα προβλήματα που βιώνει.

«Ήταν πάντα ένα πολύ γλυκό αγόρι, αλλά τώρα υπάρχουν στιγμές όπου συμπεριφέρεται λες και είναι τρελός, ουρλιάζει και ωρύεται από τα φάρμακα που του έχουν δοθεί. Τα στεροειδή τον έκαναν επιθετικό.

ΠΗΓΗ: mirror.co.uk