Το 89% των Γυναικών Κάνουν Μπάνιο Ενώ Έχουν Περίοδο. Το Μεγάλο Λάθος που Δεν Προσέχει Καμία…

Ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που μπορούν να χαλάσουν τις διακοπές σας στην παραλία είναι το να σας έρθει η περίοδος.

Και παρά το ότι είναι συνηθισμένος μύθος, η περίοδος δεν σας σταματάει από το να μπείτε στο νερό, οπότε είναι σημαντικό να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την θάλασσα.

Κατ’αρχάς: Μπορείτε να κάνετε μπάνιο ενώ έχετε περίοδο.

«Μπορείτε να πάτε για μπάνιο ενώ έχετε περίοδο αρκεί να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα υγιεινής για να κρατάνε το αίμα μέσα στον κόλπο,» είπε ο OB/GYN Sherry Ross. 

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα ταμπόν ή τα κύπελλα περιόδου. Οι σερβιέτες καλό θα ήταν να αποφεύγονται καθώς θα φέρουν το χάος και μπορούν να βοηθήσουν στην εξάπλωση βακτηρίων στο νερό.

Ο Dr. Ross προτείνει να βάζετε ένα φρέσκο ταμπόν ή κύπελλο περιόδου πριν μπείτε στο νερό και να το αλλάζετε όταν βγείτε. Μπορείτε να κρατήσετε αυτά τα προϊόντα για 6 με 8 ώρες, οπότε και όλη μέρα να μείνετε στην παραλία, είστε και πάλι προστατευμένες. 

Εάν παραμείνετε για περισσότερο στο νερό, καλό θα ήταν να αλλάζετε συχνά τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Για να κρατήσετε το εξωτερικό του κόλπου σας καθαρό, ο Dr. Ross προτείνει να έχετε υγρά μαντηλάκια μαζί σας για να απομακρύνετε τα χημικά της πισίνας, την άμμο και τα βακτήρια που είναι στην άμμο.

Μην αφήσετε την περίοδο να σας χαλάσει τη μέρα στην θάλασσα που είχατε σχεδιάσει: να είστε εξοπλισμένες με ταμπόν και μωρομάντηλα και δεν έχετε να φοβάστε τίποτα!

Πηγή