Το 2003 τον Έμαθε Όλος ο Πλανήτης ως τον «Μικρό Ηρακλή». Μόλις Δείτε ΠΩΣ Είναι Σήμερα, θα Τρίβετε τα Μάτια σας!

Θυμάστε τον «Μικρό Ηρακλή», που η ιστορία του ήταν κάποτε από τις πιο δημοφιλείς; Το πραγματικό του όνομα είναι Richard Sandrak και κάποτε είχε γίνει viral στο διαδίκτυο λόγω των τρελών ασκήσεων που έκανε.

Γρήγορα τον ονόμασαν το «Πιο Δυνατό Αγόρι του Κόσμου» και οι φωτογραφίες του ήταν παντού. Ακόμα και αν δεν γνωρίζατε ποιος ήταν, θα έχετε δει φωτογραφίες του.

Οι κοιλιακοί του τράβηξαν αμέσως την προσοχή με πολλούς να ισχυρίζονται πως οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι καν αληθινές. Όταν όμως έγινε γνωστό πως ήταν όντως τόσο δυνατός, πολλοί έσπευσαν να κρίνουν τους γονείς του.

Ο πατέρας του είχε εκπαιδευτεί στο Taekwondo και έβαλε το μικρό παιδί από την Ουκρανία να εκπαιδεύεται από πολύ μικρό. Όσο περνούσε ο καιρός, η οικογένεια αποφάσισε να μετακομίσει στην Καλιφόρνια ελπίζοντας ο γιος τους να κάνει επιτυχία στην βιομηχανία του θεάματος.

Προσέλαβαν προσωπικό εκπαιδευτή, τον Frank Giardina, και έκαναν ότι μπορούσαν για να γίνει γνωστός.

Σύμφωνα με τον Giardina, ο πατέρας του Sandrak τον έβαζε να κάνει 600 κάμψεις, 600 κοιλιακούς και 300 σκουώτ κάθε μέρα. Η διατροφή του ήταν τόσο αυστηρή που μερικές φορές έτρωγε μόνο ένα κεφάλι μαρουλιού για βραδινό.

Παρά τις δυσκολίες, ο Sandrak έλεγε πως ήταν δική του απόφαση.

«Ποτέ δεν με ανάγκασαν να γυμναστώ παρά την θέλησή μου. Οι γονείς μου γυμναζόντουσαν συνέχεια και ήθελα και εγώ να τους ακολουθήσω. Ήταν κυρίως επιλογή μου. Ποτέ δεν με ανάγκασαν»

Ο Giardina τελικά παραιτήθηκε από προπονητής του Sandrak, λόγω της πίεσης που δεχόταν από την δημοσιότητα. Ωστόσο, προσέγγισε ξανά το μικρό αγόρι όταν ο πατέρας του συνελήφθη και μπήκε φυλακή επειδή επιτέθηκε στην γυναίκα του.

Ο μικρός Ηρακλής τελικά σταμάτησε να νοιάζεται για τους μυς του. Στα 15 του, ο Sandrak ακόμα προπονούνταν σαν τρελός αλλά ζούσε μία αρκετά «φυσιολογική» ζωή.

Ο Mario Garcia τον βοήθησε να μάθει πώς είναι να ζεις σαν έφηβος στην Καλιφόρνια. Μπορούσε να τρώει γρήγορο φαγητό και να περνάει τον χρόνο του με συνομηλίκους του. Μπορούσε να μην κάνει τίποτα όλη τη μέρα εάν αυτό ήθελε.

Τώρα, στα 26 του, ο Richard Sandrak είναι πλέον αγνώριστος.

Ακόμα του αρέσει να είναι σε φόρμα αλλά δεν έχει το σώμα που κάποτε είχε. Δεν κάνει πλέον τόσο έντονη γυμναστική.

«Μετά από χρόνια, τελικά είδα ότι μου φαινόταν πολύ βαρετό.»

Όσο για το αν μετανιώνει για το παρελθόν του, ο Sandrak λέει πως δεν νιώθει έτσι.

«Είμαι περήφανος για το παρελθόν μου. Δεν είναι κάτι που θέλω να κρύψω. Απλά δεν πρόκειται να ζω στο παρελθόν.»

Από το 2015, ο Sandrak είναι κασκαντέρ στο ‘Waterworld’ της Universal Studios. Τον βάζουν φωτιά και πηδάει σε μία πλατφόρμα που είναι 15 μέτρα από κάτω του.

Στο μέλλον, είπε πως θέλει να γίνει κβαντικός επιστήμονας ή επιστήμονας της NASA.

Με τέτοια αφοσίωση, είναι δύσκολο να μην τα καταφέρει!

Πηγή