Την έκλεισαν σε κλουβί και την φώναζαν ΤΑΝΚ! Τώρα όμως οι άντρες τρέχουν από πίσω της.

Συγκινεί και προβληματίζει ταυτόχρονα η ιστορία της 18χρονης Ραφαέλας Αποστόλου από τη Λάρνακα, η οποία άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για το bullying που δέχθηκε από συμμαθητές της, λόγω παχυσαρκίας.
Η γλυκιά Ραφαέλα από τα 13 της ξεκίνησε να βάζει επιπλέον κιλά, μέχρι που όταν έγινε 16 ετών, η ζυγαριά της έδειχνε να φτάνει τα 110 κιλά. Σήμερα η 18χρονη, μετά από πείσμα και πολλή δουλεία κατάφερε να χάσει 53 ολόκληρα κιλά!

Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε η 18χρονη στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα» ήταν ένα παιδί εσωστρεφές που τα κρατούσε όλα μέσα της όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και η ίδια.

Το σκληρό bullying από τους συμμαθητές της ξεκίνησε όταν πήγαινε Α’ Γυμνασίου, με την ίδια να θυμάται πως: «Αντιμετώπισα τόσο πολύ bullying που με έκαναν να μισήσω τη ζωή μου. Μια »φίλη» με έκλεισε σε κλουβί όπου έβαζαν μέσα κάδους σκουπιδιών στο σχολείο και μου έλεγε θα σε βγάλουμε όταν χάσεις τα κιλά σου… Οι υπόλοιποι απλώς κοίταζαν κανείς δεν έκανε κάτι. Της έλεγα να σταματήσει και με φώναζε »τανκ»».

Και το bullying δεν περιορίστηκε μόνο στους συμμαθητές της, αντιθέτως συνεχίστηκε και από ορισμένους καθηγητές της.

Όταν η ζωή της άλλαξε


Παρά τον πόνο και την απογοήτευση η Ραφέλα δεν πτοήθηκε και πριν από περίπου δυο χρόνια αποφάσισε να πάρει την απόφαση και να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα παχυσαρκίας που αντιμετώπιζε.

Με τη βοήθεια μιας θείας της, η 18χρονη επισκέφθηκε τον διαιτολόγο, Τάσο Αναστασίου σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως: «Είναι ο ήρωας μου. Με θέληση και επιμονή κατάφερα να υλοποιήσω τον στόχο μου»

Έτσι, η Ραφαέλα ακολουθώντας πιστά τα όσα την συμβούλεψε ο διατροφολόγος της, κατάφερε μέσα σε 5 μήνες να χάσει τα πρώτα της 20 κιλά ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε και γυμναστήριο.

Η συμβουλή της Ραφαέλας σε όσους δέχονται bullying


Το μήνυμα που στέλνει η 18χρονη, σε όσους δέχονται bullying για οποιοδήποτε λόγο, είναι να μοιράζονται με τους γονείς τους όλα όσα τους συμβαίνουν και να μην απογοητεύονται.

Στόχος της Ραφαέλας πια είναι να σπουδάσει και η ίδια διατροφολόγος ώστε να μπορέσει να βοηθήσει συνανθρώπους της που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Πηγή: www.newsit.com.cy