στην πόλη, με τους αστυνομικούς να έχουν ήδη στα χέρια τους τον γιο της, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Οι αστυνομικοί να συνεχίζουν τις έρευνες και περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο γιος της άτυχης γυναίκας, για ψευδή κατάθεση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Αν και οι κινήσεις και τα λόγια του προκαλούν προβληματισμό, ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη στα όσα έγιναν.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε το περασμένο Σάββατο θαμμένη, κοντά στο γήπεδο Δενδροχωρίου στην Καστοριά, με τον γιο της να έχει δηλώσει την εξαφάνισή της, μία ημέρα πριν, λέγοντας πως είχε να δει τη μητέρα του από την προηγούμενη ημέρα, την Πέμπτη.

Αφού βρέθηκε η σορός και πήγε να καταθέσει ξανά, είπε πως έχει να τη δει 10 μέρες, δηλαδή πιο πριν από την Πέμπτη και έτσι τον συνέλαβαν για ψευδή κατάθεση και θα καταθέσει ξανά σήμερα, Δευτέρα, στον εισαγγελέα.

Ένα ακόμη στοιχείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς, είναι πως η πρώτη κατάθεσή του δόθηκε επειδή κάτοικοι της περιοχής είχαν αρχίσει να αναζητούν τη γυναίκα και έκαναν πιεστικές ερωτήσεις και προς τον ίδιο.

Δύο τρία κοκαλάκια βρέθηκαν από τη θαμμένη γυναίκα

Ο ιατροδικαστής Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Φούντος, υπογράμμισε στο newsit.gr για τη θαμμένη γυναίκα πως «ουσιαστικά μόνο το κρανίο υπήρχαν στο σημείο μαζί με δυο – τρία κοκαλάκια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ταυτοποίηση, αν είναι τα οστά της ηλικιωμένης η όχι. Βρισκόμαστε στην αρχή της διαδικασίας. Ούτε πιστοποιητικό θανάτου δεν μπορούμε να εκδώσουμε, γιατί προς το παρόν είναι αγνώστων στοιχείων. Λογικά αναμένουμε να γίνει ταυτοποίηση μέσα στην εβδομάδα».

Η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να δείξει ποια ήταν τα αίτια, καθώς και ποιος ήταν ο χρόνος του θανάτου.

Οι κάτοικοι του χωριού αναφέρουν ότι επρόκειτο για μια ήσυχη γυναίκα. Ο σύζυγός της είχε πεθάνει πριν χρόνια, αλλά όσο ζούσε, είχε εξουσιαστική και κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στην γυναίκα και τα τρία παιδιά τους.

Οι δύο κόρες της οικογένειας δεν ζουν πλέον, ενώ η γυναίκα ζούσε με τον γιο της, απομονωμένη και χωρίς κοινωνικές επαφές.

Θαμμένη γυναίκα στην Καστοριά