Τηλεοπτικό συνεργείο του BBC διέκοψε το γύρισμα για να σώσει πιγκουίνους – Πως έσωσαν τα νεογέννητα

Τα μέλη συνεργείου του BBC βρέθηκαν στην Ανταρκτική για να κινηματογραφήσουν το γύρισμα της σειράς «Dynasties», σχετικά με τη ζωή των πιγκουίνων. Μια κίνησή τους, όμως, προκάλεσε συγκίνηση και τα συγχαρητήρια του κόσμου.

Την ώρα που βρίσκονταν σε δράση, διέκοψαν το γύρισμα για να βοηθήσουν μερικά εγκλωβισμένα μωρά πιγκουίνων να βρουν το δρόμο τους και να πάνε με την υπόλοιπη αποικία.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Ανταρκτική, παρατήρησαν ότι μια αποικία άρχισε να μετακινείται. Όμως, δεκάδες μωρά δεν μπορούσαν να σταθούν όρθια στον πάγο και κινδύνευαν να μείνουν μακριά από τη μητέρα τους.

Σύμφωνα με τα μέλη του συνεργείου, η κατάσταση αυτή επικρατούσε τουλάχιστον για δύο ημέρες. Πολλά από τα μωρά έχασαν τη ζωή τους. Τότε ανέλαβαν δράση και αποφάσισαν να παραβιάσουν τον «κανόνα» του επαγγέλματός τους, να μην υπάρχει καμία ανθρώπινη παρέμβαση, για να μην διαταραχθεί η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Μόλις έφτασαν εκεί που είχαν συγκεντρωθεί τα ζωάκια, ξεκίνησαν να σκάβουν στον πάγο, για να φτιάξουν ένα διάδρομο προς το μέρος που ήταν μαζεμένοι οι υπόλοιποι πιγκουίνοι.
Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να σώσουν τη ζωή δεκάδων μωρών πιγκουίνων και τους βοήθησαν να ενωθούν με τις οικογένειές τους.

valueforlife