Τηγανητές λαχανόπιτες νηστήσιμες

Υλικά συνταγής

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, το σπανάκι και το πράσο. Τα αφήνετε να σιγοψηθούν μέχρι να πιουν όλο το νερό τους. Αλατοπιπερώνετε.
  2. Ανακατεύετε τα σοταρισμένα λαχανικά με το σιμιγδάλι και τον άνηθο. Ετοιμάζετε το φύλλο αν κάνετε σπιτικό σύμφωνα με τη βασική μας συνταγή. Στρώνετε κάθε φύλλο σε επίπεδη επιφάνεια και το αλείφετε με λάδι. Το κόβετε σε λωρίδες και βάζετε στις άκρες λίγη από τη γέμιση των λαχανικών.
  3. Διπλώνετε κάθε λωρίδα σε τρίγωνες πίτες και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Τηγανίζετε τις πίτες σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές τους. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr