Κάθε φορά που υποβαλλόμαστε σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με self test ευχόμαστε να μην δούμε μία κόκκινη γραμμή (ακόμη κι αν αυτή είναι αχνή) στην ένδειξη C και άλλη μία στην ένδειξη T (θετικό τεστ).

Τα γρήγορα τεστ αντιγόνου μπήκαν στη ζωή μας ως αναγκαιότητα καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού δημιούργησε την ανάγκη ελέγχων ακόμα και στο σπίτι.

Ήδη περίπου 1,5 εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικοί υποβάλλονται τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό με self test.

Και βέβαια κάθε φορά που υποβαλλόμαστε σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με self test ευχόμαστε να μην δούμε μία κόκκινη γραμμή (ακόμη κι αν αυτή είναι αχνή) στην ένδειξη C και άλλη μία στην ένδειξη T (θετικό τεστ).

Το αποτέλεσμα είναι θετικό όταν εμφανίζονται δύο κόκκινες γραμμές. Μία κόκκινη γραμμή στο γράμμα C και μία κόκκινη γραμμή στο γράμμα T.

Το αποτέλεσμα του ελέγχου είναι αρνητικό όταν εμφανίζεται μόνο μία κόκκινη γραμμή στο γράμμα C.
Το τεστ είναι άκυρο όταν δεν εμφανίζεται καμία κόκκινη γραμμή στο γράμμα C.

Τι σημαίνουν όμως τα γράμματα C και T στον δείκτη αποτελέσματος της πλακέτας, που υπάρχει μέσα στις συσκευασίες των self tests;

Το γράμμα C υποδηλώνει την περιοχή ελέγχου (Control) και το T την περιοχή δοκιμής (Test).

Στα self test παρατηρεί κανείς και το γράμμα S (στο κάτω μέρος του τεστ). Πρόκειται για την ειδική υποδοχή δείγματος (Sample) όπου ο χρήστης του τεστ μεταφέρει τις σταγόνες

πηγη: fresh-news.eu