«Τί κάνεις αυτή τη στιγμή;»: Νέος σάλος στην ΕΡΤ για Πετρούνια – Παρουσιάστρια «τ’ ακούει» on air

ΕΡΤ: Παρουσιάστρια τα ακούει live από το κοντρόλ

ΕΡΤ: Σάλος έχει προκληθεί από το γεγονός πως η ΕΡΤ, δεν μετέδωσε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια. Η οποία κατάφερε να συλλέξει την καλύτερη βαθμολογία και να μπει πρώτη στην κατάταξη.

ΕΡΤ: Παρουσιάστρια τα ακούει live από το κοντρόλ
Ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες κι έχει γίνει viral στα social media, επιβεβαιώνει το γεγονός πως ο εκνευρισμός είναι έντονος στα κεντρικά της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Σαν να μην έφτανε το… φάουλ με την αποτυχία της τηλεοπτικής κάλυψης του κορυφαίου Έλληνα αθλητή της ενόργανης και χρυσού ολυμπιονίκη του Ρίο. Ακολούθησε το δεύτερο φάουλ με τη μνημειώδη ανακοίνωση της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η οποία αντί να απολογηθεί για το φιάσκο, προσπάθησε (μάλλον αποτυχημένα) να αποποιηθεί των ευθυνών της ρίχνοντας το φταίξιμο στους Ιάπωνες σκηνοθέτες.

ΕΡΤ: Παρουσιάστρια τα ακούει live από το κοντρόλ
Διότι έκαναν… unfair και δεν σεβάστηκαν τον ολυμπιονίκη Πετρούνια. Βεβαίως, η ΕΡΤ πρωτίστως δεν σεβάστηκε τον Πετρούνια. Καθώς δεν διασφάλισε πως, ό,τι κι αν γινόταν, η εικόνα με την προσπάθειά του θα έπρεπε να φτάσει πάση θυσία στους δέκτες των Ελλήνων τηλεθεατών.

Oι παρατηρήσεις από το κοντρόλ της ΕΡΤ που ακούστηκαν στον αέρα

Ακολούθησε η προσπάθεια από τον δημοσιογράφο επικεφαλής της αθλητικής διεύθυνσης της ΕΡΤ, Γιώργο Λυκουρόπουλο. Να απολογηθεί on air για το ότι η ΕΡΤ δεν είχε προβλέψει ότι μπορεί οι Ιάπωνες σκηνοθέτες να μην μετέδιδαν live την προσπάθεια του Πετρούνια.

Η παρουσιάστρια της αθλητικής εκπομπής της ΕΡΤ, Κατερίνα Αναστασοπούλου. Ρώτησε τον Γιώργο Λυκουρόπουλο αν η ΕΡΤ είχε τη δυνατότητα για παράλληλη κάλυψη των κρίκων. Προκειμένου να μην χαθεί η προσπάθεια του Πετρούνια, «όπως είχε γίνει το 2016 με την Κατερίνα Στεφανίδη» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όταν η δημοσιογράφος επέμεινε επ’ αυτού τονίζοντας ότι «το 2016 είχε γίνει αυτό με την Κατερίνα…». Φαίνεται ότι δεν άρεσε σε κάποιους η… επιμονή της στο να πει το αυτονόητο. Την ώρα λοιπόν που ο Γιώργος Λυκουρόπουλος προσπαθούσε να εξηγήσει τι συνέβη. Απ’ το βάθος (προφανώς απ’ το κοντρόλ) ακούγεται μια φωνή να κάνει παρατήρηση σε έντονο ύφος προς την Κατερίνα Αναστασοπούλου. «Τι κάνεις αυτή τη στιγμή;» ακούγεται καθαρά. Είναι προφανές ότι σε κάποιους στην ΕΡΤ δεν άρεσε η επισήμανση του αυτονόητου σε live μετάδοση.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΡΤ

Και δυστυχώς για την ΕΡΤ τα ατοπήματα δεν έχουν τελειωμό. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το SDNA, παρότι το κρατικό κανάλι έχει αρκετούς απεσταλμένους στην Ιαπωνία, δεν φρόντισε ούτε ένας από αυτούς να δώσει το παρών στην προσπάθεια του Έλληνα Ολυμπιονίκη, δείχνοντας αδιαφορία στην πράξη.

Ούτε ένας δημοσιογράφος της ΕΡΤ δεν ήταν εκεί που έπρεπε για να μεταφέρει ρεπορτάζ από το πως βίωσε ο Πετρούνιας την πρώτη του απόπειρα πριν από τον μεγάλο τελικό και προφανώς να πάρει κάποιες δηλώσεις από τον Έλληνα αθλητή ενόψει και της μεγάλης του μάχης στον τελικό στις 2 Αυγούστου.

Λες και έχουμε τόσους πολλούς υπεραθλητές στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ως χώρα και μπορούμε να μη δίνουμε τη δέουσα προσοχή στον άρχοντα των κρίκων.