Τι έκανε τα 30 αργύρια ο Ιούδας;
Www.true.gr

Τι έκανε τα 30 αργύρια ο Ιούδας;

Τι αναφέρουν Ευαγγέλια και γραφές σχετικά με το θάνατο του ανθρώπου που πρόδωσε τον Χριστό και φυσικά τι έκανε με τα χρήματα της προδοσίας.
Σύμφωνα με την χριστιανική θρησκεία, ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστό δίνοντας του ένα φιλί στο μάγουλο. Έχοντας ήδη συμφωνήσει να πάρει ένα χρηματικό ποσό που μεταφράζεται σε 30 αργύρια. Σύμφωνα επίσης με την χριστιανική θρησκεία, ο Ιούδας αμέσως μετά –και νιωθοντας τύψεις για την πράξη του- κρεμάζεται.

Αυτό που γννωρίζουμε όλοι είναι την εκδοχή του Ματθαίου, στο δικό του Ευαγγέλιο. Γιατί ο Λουκάς στο δικό του αναφέρει κάτι διαφορετικό.


Ο ζωγράφος Ρέμπραντ αποτυπώνει την εκδοχή του Ματθαίου. Ο Ιούδας επιστρέφει τα 30 αργύρια.Σύμφωνα λοιπόν με το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, μετά τη σύλληψη του Ιησού από τις ρωμαϊκές αρχές και πριν την εκτέλεσή του, γεμάτος τύψεις ο Ιούδας επέστρεψε τα τριάντα αργύρια στους ιερείς και κρεμάστηκε. Οι ιερείς, καθώς απαγορευόταν από τον εβραϊκό νόμο να επιστρέψουν τα χρήματα, τα χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν το κτήμα ενός κεραμοποιού, τον λεγόμενο «αγρόν του κεραμέως», κάτι που στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο παρουσιάζεται ως εκπλήρωση προφητείας.

Οι Πράξεις των Αποστόλων (είναι το πέμπτο κατά σειρά από τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης. Περιγράφει τη ζωή και τη δράση της αρχαίας εκκλησίας, αμέσως μετά την ανάσταση του Ιησού Χριστού. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Λουκάς, συνεργάτης του Απόστολου Παύλου. Είναι το δεύτερο βιβλίο που έγραψε ο Λουκάς (μετά το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον), και η συγγραφή του χρονολογείται στο 61 με 63 μ.Χ.) λένε ότι ο Ιούδας με τα χρήματα αγόρασε ένα χωράφι, αλλά έπεσε καταγής και ξεχύθηκαν τα σπλάχνα του. Το χωράφι αυτό λεγόταν Ακελδαμά.

Άλλη μια εκδοχή μας μεταφέρεται από τον Παπία: «Το σώμα του Ιούδα είχε πρηστεί τόσο πολύ που δεν μπορούσε να περάσει από εκεί που περνούσε εύκολα κι ένα άρμα, συνθλίφθηκε από το άρμα και ξεχύθηκαν τα σπλάχνα του».

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr