Τι απαντά η Νοτοπούλου στις κατηγορίες ότι μοίρασε... επιχορηγήσεις 210.000€
Www.true.gr

Τι απαντά η Νοτοπούλου στις κατηγορίες ότι μοίρασε… επιχορηγήσεις 210.000€

Απάντηση στις κατηγορίες ότι μοίρασε επιχορηγήσεις 210.000€ έδωσε υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αφορμή για τις κατηγορίες αποτέλεσε η χρηματοδότηση μέσω του ΥΜΑ-Θ 43 φορέων και συλλόγων μέσα από το έργο Νεανικές Δράσεις, με το ύψος του του ποσού της επιχορήγησης να ανέρχεται στις 210.000 ευρώ.

«Να είσαι υποψήφιος δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη και να κατέχεις υπουργικό αξίωμα, όπως η κ. Νοτοπούλου και να μοιράζεις, δεν έχει σημασία με ποιες διαδικασίες, αυτά τα χρήματα είναι μια ένδειξη φαύλου παλαιοκομματισμού που γίνεται δυστυχώς ως μια πρακτική από νέο άνθρωπο … Όποιος θέλει να χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα και το αξίωμα του για να υποστηρίζει τη δική του υποψηφιότητα, ανεξάρτητα πως τα βάπτισαν τα χρήματα είναι παλαιοκομματική φαυλότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής – Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.


Η απάντηση της κ. Νοτοπούλου έχει ως εξής:

Για άτομα που είχαν συνηθίσει εδώ και δεκαετίες στις απευθείας χρηματοδοτήσεις σε ημέτερους και τώρα αντιδρούν, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζοντας τους επικριτές της, η κ. Νοτοπούλου. Σημειώνει ακόμα ότι «δημοσιεύματα περί δήθεν κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος από το ΥΜΑΘ προσπαθούν ματαίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να μειώσουν τη σημασία του πρώτου ανοιχτού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικού Τομέα Μακεδονίας και Θράκης» και υποστηρίζει ότι «εμείς βάλαμε τέλος στις απευθείας χρηματοδοτήσεις μόνο για τους ψηφοφόρους των υπουργών … Όσοι και όσες νοσταλγούν το ΥΜΑΘ ως πολιτικό μαγαζί, θα μείνουν με τις αναμνήσεις».

Η κ. Νοτοπούλου σημειώνει ακόμα ότι η ιστορία με τις χρηματοδοτήσεις δράσεων νεολαίας ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο και τονίζει ότι το πρόγραμμα βγήκε με δημόσια ανοιχτή σε όλες και όλους προκήρυξη (11/12/2018), για να διασφαλιστεί η διαφάνεια. Καταλήγει ότι με τα χρήματα δεν επιχορηγείται ο φορέας, αλλά η δράση που θα υλοποιήσει.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr