Θρήνος: Μητέρα και η 10 μηνών κόρη της κατασπαράχθηκαν από αρκούδα στον Καναδά

Πέθαναν λίγο έξω από την καλύβα τους, ενώ ο σύζυγός είχε βγει προκειμένου να ελέγξει τις παγίδες τις οποίες είχε στήσει το ζευγάρι.

Μια μητέρα και η 10 μηνών κόρη της σκοτώθηκαν από μια αρκούδα γκρίζλι μερικά μόλις μέτρα από την καλύβα τους στην περιοχή Γιούκον του Καναδά.

Η 37χρονη Valérie Théorêt και η κόρη της Adele Roesholt σκοτώθηκαν τη Δευτέρα κοντά στη λίμνη Έιναρσον, περίπου 400 χιλιόμετρα από το Γουάιτχορς, πρωτεύουσα της περιοχής.

Η Valérie Théorêt ήταν δασκάλα γαλλικών στο δημοτικό σχολείο του Γουάιτχορς και απολάμβανε άδεια μητρότητας μαζί με το παιδί της.

Η ίδια και ο σύντροφός της είχαν αποφασίσει να περάσουν ορισμένους από τους μήνες της άδειας σε εκείνα τα εδάφη που μισθώνονται από την κυβέρνηση για την παγίδευση γουνοφόρων ζώων.

Ο Roesholt είχε βγει προκειμένου να ελέγξει τις παγίδες τις οποίες είχε στήσει το ζευγάρι το μεσημέρι της Δευτέρας , ωστόσο κατά την επιστροφή του ήρθε σε επαφή με την αρκούδα, 100 μέτρα από το σημείο στο οποίο διέμεναν.

Πυροβόλησε και σκότωσε την αρκούδα, ωστόσο μόλις πλησίασε την καλύβα αντιλήφθηκε πως η αρκούδα είχε ήδη σκοτώσει τη σύντροφό του και το παιδί τους.

«Κατά την επιστροφή του, βρήκε τα σώματα της γυναίκας του και του παιδιού του έξω από την καλύβα», επισημαίνει η ιατροδικαστική έκθεση.

Θεωρείται ότι είχαν βγει νωρίτερα για περίπατο όταν η ίδια αρκούδα τους επιτέθηκε.

Ο Roesholt, που κυνηγάει και παγιδεύει ζώα όλη του τη ζωή, έστειλε σήμα κινδύνου το οποίο πρώτοι έλαβαν οι κάτοικοι του χωρίου Μάγιο.

Φίλοι του ζευγαριού εξέφρασαν τη βαθιά οδύνη τους στα Μέσα.

Στη σελίδα του ζευγαριού ο Roesholt περιγράφεται ως ξεναγός διαδρομών υπαίθρου και σύμβουλος χαρτογραφήσεων και η Théorêt ως σχεδιάστρια βιοτεχνικών προϊόντων γούνας.

Η νεογέννητη κόρη τους εμφανίζεται και αυτή στη σελίδα τυλιγμένη σε μια πορτοκαλή γούνα αλεπούς.

Σχεδόν 7.000 αρκούδες γκρίζλι ζουν στο Γιούκον, ωστόσο τέτοιου είδους περιστατικά είναι σπάνια. Η τελευταία θανάσιμη επίθεση είχε λάβει χώρα μόλις το 2006.

Συνήθως οι αρκούδες γκρίζλι πέφτουν σε χειμερία νάρκη ανάμεσα στο Οκτώβριο και τον Απρίλιο αλλά το πιο ζεστό κλίμα που πλέον επικρατεί στην περιοχή φαίνεται να αλλάζει τις συνήθειές τους.

Οι αρχές του Καναδά εξακολουθούν να διεξάγουν έρευνα τον θάνατό τους.

ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr