Θρίλερ Γρηγόρη Μπερικασβίλι: Γυναίκα αράχνη, χρήματα που δεν βρέθηκαν. Αποκαλύψεις Νικολούλη
Www.true.gr

Θρίλερ Γρηγόρη Μπερικασβίλι: Γυναίκα αράχνη, χρήματα που δεν βρέθηκαν. Αποκαλύψεις Νικολούλη

Ποιο το περίεργο θρίλερ του Γρηγόρη Μπερικασβίλι που αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη;

Η απαγωγή του εύπορου φιλέλληνα και τα λύτρα, ο φόβος και η νέα ζωή σ’ ένα φτωχόσπιτο στο Πέραμα, σαν ταπεινός ναυτεργάτης.

Η γυναίκα – «αράχνη» που άπλωσε τον ιστό της γύρω από τον Γρηγόρη Μερικασβίλι, τα χρήματα που δεν βρέθηκαν και η μυστηριώδης εξαφάνιση, που φανέρωσε το βαρύ μυστικό.

Όλα αυτά δεν είναι σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Είναι τα στοιχεία του νέου δυνατού θρίλερ που έφερε στο φως το «Τούνελ».

Η απίστευτη αυτή ιστορία ξεδιπλώθηκε σελίδα – σελίδα όταν η εκπομπή ξεκίνησε την έρευνα για τον αγνοούμενο Γρηγόρη Μπερικασβίλι 56 χρόνων, με καταγωγή απ’ τον Πόντο, που χάθηκε ξαφνικά απ’ το Πέραμα τον Αύγουστο του 2017.

Θύμα απαγωγής για λύτρα…

Η οικογένεια του Γρηγόρη Μπερικασβίλι στην Τιφλίδα ήταν εύπορη και διατηρούσε επιχείρηση πώλησης πετρελαίου. Η περιουσία αυτή φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου…

Ο Γρηγόρης Μπερικασβίλι έπεσε θύμα απαγωγής στην πατρίδα του από κακοποιούς που ζήτησαν λύτρα από την οικογένειά του. Η ομηρία του κράτησε αρκετές μέρες και ελευθερώθηκε όταν οι δικοί του άνθρωποι κατέβαλαν τα λύτρα. Η περιπέτεια αυτή όμως τον στιγμάτισε για πάντα. Όσο περνούσε ο καιρός το αίσθημα ανασφάλειας που ένιωθε δεν έλεγε να καταλαγιάσει και αποφάσισε να έρθει να μείνει στην Ελλάδα απ’ όπου καταγόταν ο αγαπημένος του παππούς.

Λιγομίλητος και προσεκτικός επέλεξε να ζήσει στο Πέραμα σε μία μικρή αποθηκούλα, που την μετέτρεψε με προσωπική εργασία σε σπίτι. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε οικονομική ανάγκη να εργαστεί, δεν δίστασε να δουλέψει σαν εργάτης στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της περιοχής. Σε κανέναν δεν είχε αποκαλύψει την αλήθεια για την εύπορη ζωή του και την περιπέτειά του.

Η γυναίκα- «αράχνη»…

Το μόνο που είχε εκμυστηρευτεί ο Γρηγόρης Μπερικασβίλι στον στενό του φίλο και συνάδελφο Ροβέρτο Σιδηρόπουλο, ήταν πως είχε βάλει στην άκρη περίπου είκοσι χιλιάδες ευρώ και πως είχε σχέσεις με μία γυναίκα απ’ την πατρίδα του, που έμενε στην περιοχή της Καλλιθέας. Στην πορεία ανακάλυψε πως ήταν παντρεμένη.

Ο φίλος του αντιλήφθηκε την απουσία του και ενημέρωσε τις Αρχές και τους συγγενείς του. Ο ίδιος βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ».

«Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα πως ο άνθρωπος αυτός που δούλευε σκληρά σαν ναυτεργάτης και ζούσε φτωχικά, είχε τόσο μεγάλη περιουσία. Όταν η μητέρα του μου είπε πως είχε πέσει θύμα απαγωγής για λύτρα, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν είχε μιλήσει ποτέ γι αυτό. Τελευταία είχε γνωρίσει μια γυναίκα απ’ τα μέρη του και πιθανότατα σ’ αυτήν να είχε αποκαλύψει το μυστικό του. Όταν όμως χάθηκε δεν τον αναζήτησε και ίσως ξέρει περισσότερα για την τύχη του. Ο Γρηγόρης είχε εμφανιστεί πριν χαθεί χτυπημένος κι όπως μου είπε, η επίθεση σχετιζόταν πάλι με την γυναίκα αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημαντικές μαρτυρίες που έφτασαν στο «Τούνελ» άναψαν το πρώτο φως που ίσως οδηγήσει στα ίχνη της γυναίκας – «αράχνης».

Τα μέχρι τώρα στοιχεία που διασταύρωσε η δημοσιογραφική έρευνα, δείχνουν πως ο Γρηγόρης πριν χαθεί, επισκέφθηκε τη γυναίκα αυτή και πιάστηκε στην παγίδα που του είχε στήσει. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι πως εκτός από τα χρήματα του αγνοούμενου που δεν βρέθηκαν, από το σπίτι του έλειπε και ο φορητός του υπολογιστής που πιθανά περιείχε φωτογραφίες που θα την ενοχοποιούσαν.

Ο φίλος: Μου αποκάλυψε για τα χρήματα πριν τον εξαφανίσουν…


Το «Τούνελ» βρέθηκε με τον φίλο του στο Πέραμα όπου ζούσε και εργαζόταν.

«Τον πήρα στο τηλέφωνο για να έρθει για δουλειά και δεν μου απάντησε. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία. Όταν πέρασαν δεκαπέντε μέρες και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις μου, άρχισα να ανησυχώ. Ρώτησα κοινούς γνωστούς, αλλά κανένας δεν ήξερε που ήταν», είπε.

Τον περιέγραψε σαν ένα ήσυχο άνθρωπο που απέφευγε τα μπλεξίματα, δεν ενοχλούσε κανέναν και τον αφορούσε μόνο η δουλειά του.

«Το μόνο που ξέρω είναι πως κάποιος του χρωστούσε χρήματα, περίπου δυόμιση με τρεις χιλιάδες ευρώ».

Ο φίλος: Σπάσαμε το παράθυρο για να μπούμε στο σπίτι…

Μετά από σχεδόν ένα μήνα σιωπής, ο φίλος αποφάσισε να πάει στο σπίτι του Γρηγόρη μαζί με έναν ακόμη γνωστό τους, για να τον αναζητήσουν.

«Βρήκαμε τον ιδιοκτήτη και του ζητήσαμε την άδεια να μπούμε στο διαμέρισμα του ανήσυχοι μήπως του συνέβη κάτι. Ο άνθρωπος δεν είχε δεύτερα κλειδιά και μας επέτρεψε να σπάσουμε το παράθυρο για να μπούμε μέσα», ανέφερε.

Το σπίτι εσωτερικά δεν έδειχνε σημάδια αναστάτωσης. Το κρεβάτι ήταν στρωμένο και τα πράγματα του τακτοποιημένα. Στο ψυγείο υπήρχε ένα μπολ με φαγητό, ένα γιαούρτι που είχε λήξει και μια συσκευασία ψωμιού με ημερομηνία παρασκευής και λήξης τον Αύγουστο του 2017. Οι ημερομηνίες στα τρόφιμα ταιριάζουν με το χρονικό διάστημα που σύμφωνα με τον φίλο χάθηκαν τα ίχνη του Γρηγόρη.

«Ήταν κύριος και ευγενής…»

Ο Κώστας Χατζηνικολάου ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζε ο αγνοούμενος, μίλησε στο «Τούνελ».

Τον γνώριζε αρκετά χρόνια και τον περιέγραψε σαν έναν άριστο ενοικιαστή, διακριτικό και ευγενικό άνθρωπο. Όπως είπε διατηρούσε τον χώρο πάντα νοικοκυρεμένο.

Ο ίδιος δεν είναι αισιόδοξος πως ο Γρηγόρης θα επιστρέψει και φοβάται πως κάτι κακό του έχει συμβεί.

Η μάνα: Φοβάμαι μήπως δεν βρω το παιδί μου ζωντανό…

Με όση δύναμη της έχει απομείνει, η ηλικιωμένη μητέρα του Γρηγόρη, μίλησε στο «Τούνελ» για τις προσπάθειες της να τον βρει.

«Πήγα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας για να δηλώσω την εξαφάνιση του και ζήτησα να ερευνήσουν και στην Γερμανία. Είχε έναν φίλο και παλιό του συμμαθητή εκεί, που έχει επιχειρήσεις και σκέφτηκα μήπως πήγε να τον βρει. Οι απαντήσεις όμως που πήρα τόσο από τις Γερμανικές όσο και από τις Ελληνικές Αρχές, ήταν αρνητικές», ανέφερε.


Η ταλαιπωρημένη μητέρα στη συνέχεια ζήτησε τη συνδρομή της Interpol.

«Γνωρίζω ότι ο γιος μου δάνεισε χρήματα σε κάποιον. Όταν δεν του τα επέστρεψε, έγινε τσακωμός. Γι αυτό σκέφτομαι μήπως έχει γίνει κάτι και σκότωσαν το παιδί μου…», τόνισε με έναν κόμπο στο λαιμό.

Ανέφερε πως με τον Γρηγόρη είχαν συχνή τηλεφωνική επαφή. Τον περιέγραψε σαν έναν τίμιο και νοικοκύρη άνθρωπο, που ποτέ δεν θα επιχειρούσε να κάνει κάτι παράνομο.

«Ο γιος μου είχε μαζέψει περίπου 20.000 ευρώ και θέλω να μάθω αν αυτά τα χρήματα τα είχε στο σπίτι, σε λογαριασμό στην τράπεζα, ή αν κάποιος τα πήρε… Αν γινόταν άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ίσως βρίσκαμε μια άκρη», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ταξίδεψε στην Ελλάδα με τον δικηγόρο της, αλλά όταν πήγαν στην αστυνομία απογοητεύτηκε.

«Γνώριζαν για την εξαφάνιση, αλλά ο φάκελος της υπόθεσης του γιου μου ήταν καταχωνιασμένος στα συρτάρια τους. Τους ζήτησα να ελέγξουν τις τελευταίες κλήσεις στο τηλέφωνό του και μου είπαν να πάω στην Εισαγγελία και να ζητήσω να βγει βούλευμα για άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου», τόνισε με έμφαση.

Η μητέρα του αναφέρθηκε και στην σχέση που διατηρούσε ο γιος της με μια παντρεμένη όπως έμαθαν μετά, γυναίκα.

«Δεν γνωρίζω τίποτα γι αυτή την γυναίκα και φοβάμαι μήπως ο άντρας της έκανε κάτι κακό στο παιδί μου. Ζητάω συγνώμη που δεν μπορώ να κρατήσω τα δάκρυά μου. Δεν ξέρω αν θα τον βρω ζωντανό ή νεκρό. Είμαι μεγάλη γυναίκα πάνω από ογδόντα χρόνων, σας παρακαλώ να με βοηθήσετε…» κατέληξε με λυγμούς.

«Δεν είχαμε καμία ελπιδοφόρα απάντηση…»

Οι υπεύθυνοι της Γεωργιανής Πρεσβείας στην Ελλάδα ενημερώθηκαν από τον φίλο του αγνοούμενου από τις πρώτες μέρες της εξαφάνισης.

To «Τούνελ» επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας Ζουράμπ Βατσεϊσβίλι. Ανέφερε πως ειδοποίησαν άμεσα την Interpol και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου έμενε ο Γρηγόρης Μπερικασβίλι.

«Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία απάντηση, που βρίσκεται ο πολίτης μας. Τότε επικοινωνήσαμε με νοσοκομεία , Αστυνομικά Τμήματα και στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής. Στείλαμε φωτογραφίες, έχουμε συχνή επικοινωνία με την οικογένεια, αλλά δυστυχώς μια ελπιδοφόρα απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμα».

Ο ίδιος τόνισε πως οι άνθρωποι της Πρεσβείας είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την μητέρα του Γρηγόρη Μπερικασβίλι σε οτιδήποτε χρειαστεί.

 

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr