Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: «Έφυγε» η Κία Μπόζου

Πέθανε, σε ηλικία 85 ετών, η γνωστή ηθοποιός του μουσικού θεάτρου και του ελληνικού κινηματογράφου, Κία Μπόζου. Είχε συμμετάσχει σε πολλές επιθεωρήσεις και σε περισσότερες από 50 ταινίες, δίπλα σε μεγάλους πρωταγωνιστές όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, η Σπεράντζα Βρανά, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Θανάσης Βέγγος και άλλοι.

Η Κία Μπόζου γεννήθηκε το 1935 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, σπούδασε στη Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη από την οποία αποφοίτησε το 1961. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο, με τον θίασο τραγωδίας του Κώστα Λειβαδέα. Από το 1963 ασχολήθηκε με την επιθεώρηση. Εμφανίστηκε στα θέατρα Ακροπόλ, Κήπου, Περοκέ, Καλουτά, Άλφα, Βέμπο κ.α.

Η Κία Μπόζου γεννήθηκε το 1935 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, σπούδασε στη Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη από την οποία αποφοίτησε το 1961.

Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο, με τον θίασο τραγωδίας του Κώστα Λειβαδέα. Από το 1963 ασχολήθηκε με την επιθεώρηση. Εμφανίστηκε στα θέατρα Ακροπόλ, Κήπου, Περοκέ, Καλουτά, Άλφα, Βέμπο κ.α.

Στον ελληνικό κινηματογράφο συμμετείχε σε πάνω από 50 ταινίες. Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Λάκη Αγραπίδη που απεβίωσε το 2016. Από το γάμο της, έχει έναν γιο ο οποίος είναι γιατρός.