«Θησαυρός» οι Παλιές κασέτες της Disney. Ψάξτε καλά, γιατί μπορεί να τις πουλήσετε για εκατοντάδες ευρώ

Ως εκτιμητές θησαυρών και ξεχασμένων πολύτιμων λίθων, θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πάντες να ελέγξουν τις σοφίτες, τα γκαράζ και τις σκονισμένες γωνιές των ντουλαπιών τους για κάποια προϊόντα της Disney. Τα παιδικά σας ξεχασμένα πράγματα θα μπορούσαν να αξίζουν περισσότερο από όσο νομίζετε!

Συγκεκριμένες συλλεκτικές κασέτες VHS έχουν γίνει ανάρπαστες, και αν έχετε μερικές, οι συλλέκτες μπορεί να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν εκατοντάδες δολάρια για αυτές. Αυτές οι κασέτες έχουν μια ετικέτα «Black Diamond» στη στήλη της θήκης. Η λεζάντα «Walt Disney Classic» είναι επίσης εκτυπωμένο πάνω στην κασέτα.

Αυτές οι κασέτες ήταν μέρος μιας κλασικής συλλογής που κυκλοφόρησε η Disney κατά τη διάρκεια μιας δεκαετούς περιόδου από το 1984 έως το 1994. Είκοσι ταινίες συμπεριλήφθηκαν στη συλλογή και ανάλογα με την κατάσταση των ταινιών VHS, θα μπορούσατε να πάρετε πάνω από 50 δολάρια για έναν ή περισσότερους από αυτούς τους τίτλους.

Ακολουθεί μια λίστα με τις ταινίες που περιλαμβάνονται στη Συλλογή Black Diamond:

Ορισμένοι ιστότοποι έχουν αναφέρει ότι αυτές οι βιντεοταινίες πωλούνται για χιλιάδες δολάρια, αλλά πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Αν βρείτε μια ταινία με σπάνιο εξώφυλλο, ίσως φανείτε τυχεροί και η ταινία μπορεί να πωληθεί για τετραψήφιο αριθμό. Για τις υπόλοιπες, οι εξελισσόμενες τιμές στο eBay είναι συνήθως μεταξύ 50 και 1.500 δολαρίων.

Σύμφωνα με ένα άρθρο του thegamer.com, οι εκδόσεις Black Diamond του Αλαντίν (και η συνέχεια του), τα 101 σκυλιά της Δαλματίας και Η η Μικρή Γοργόνα κοστίζουν 1.000 δολάρια ή περισσότερο. Προτού πάτε να ψάξετε την ταινιοθήκη σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτές οι ταινίες πρέπει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ανιχνεύσιμοι λεκέδες ή η παραμικρή μουντζούρα.

Αλλά, αν θέλετε να δείτε και μόνοι σας παραδείγματα πώλησης, επισκεφτείτε το eBay και ελέγξτε τις λίστες. Θα εκπλαγείτε με μερικές ταινίες που πωλούνται για 5.000, 7.000, ή ακόμα και 10.000 δολάρια! Πολλές ταινίες είναι ακόμα στη ζελατίνα τους.

Δεν είναι όλες οι εκδόσεις Black Diamond, καθώς ταινίες όπως η Μουλάν, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, η Χιονάτη και τα Αυτοκίνητα είναι οι τοπ επιλογές. Ελέγξτε τη συλλογή σας και την κατάστασή τους. Αν είναι σε καλή κατάσταση, ίσως να θέλετε να τις βάλετε σε δημοπρασία.

Όλα εξαρτώνται από το πόσα είναι πρόθυμος να πληρώσει ο αγοραστής. Υπάρχει μια θεωρία που κυκλοφορεί ότι καθώς η Disney συνεχίζει να βγάζει τις live action ταινίες της, οι παλιές ταινίες μπορούν να ξαναγίνουν πάλι δημοφιλείς. Το σίγουρο είναι να μην τις πετάξετε από την ταινιοθήκη σας!