Θεσσαλονίκη: Ξενοδοχείο ακύρωσε τη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών. «Το ξενοδοχείο μας θα συνεχίσει να λειτουργεί με το πελατολόγιό μας»

Μετά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν

Την επιστολή ξενοδοχείου στην Αγία Τριάδα με την οποία ενημερώνει ότι σε συνέχεια των αντιδράσεων, δε θα φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες, κοινοποίησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολιάζοντας:»Τα επιχειρήματα μας ισχυρά και η παρέμβαση μας έγκαιρη. Απέτρεψε τη φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή μας, η διεύθυνση του ξενοδοχείου με επιστολή τους προς τον δήμαρχο ενημερώνει ότι δεν θα δεχθεί πρόσφυγες – μετανάστες. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου βεβαιώνει ότι δεν θα υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με τους ανάλογους οργανισμούς».

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, σε συνέχεια των αντιδράσεων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του δήμου Θερμαϊκού, της δημοτικής αρχής, αλλά και τοπικών οργανώσεων, η επιχείρησή μας «Sun Beach Hotel» δεν θα είναι στις επιλέξιμες επιχειρήσεις για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Το ξενοδοχείο μας θα συνεχίσει να λειτουργεί με το πελατολόγιό μας, όταν τα μέτρα περιορισμού λόγω της πανδημίας που έχουν επιβληθεί από την ελληνική κυβέρνηση, αρθούν.

Με τον τρόπο αυτόν συμβάλλουμε κι εμείς στην ανάπτυξη της περιοχής και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Όπως ίσως γνωρίζετε το σύνολο των εργαζομένων (75 περίπου άτομα) είναι κάτοικοι του Δήμου σας.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη στα καθήκοντά σας».