Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός και μάσκες για όλους εκτός από τους… ιερείς στον Άγιο Δημήτριο
Www.true.gr

Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός και μάσκες για όλους εκτός από τους… ιερείς στον Άγιο Δημήτριο

Από πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας έξω από τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη, τον πολιούχο της πόλης, έχει μαζευτεί πολύς κόσμος για να προσκυνήσει. Και ενώ ο κόσμος φοράει μάσκες, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους ιερείς.

Γιατί οι ιερείς έφτασαν στον Άγιο Δημήτριο χωρίς να φορούν μάσκες, αντίθετα απ’ ό,τι επιβάλλουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού που έχει αποφασίσει η Πολιτεία. Υπενθυμίζεται δε ότι η Θεσσαλονίκη είναι από τις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και άρα η μάσκα είναι υποχρεωτική παντού. Και για όλους, υποτίθεται.

Ο πολύς κόσμος που μαζεύτηκε στον Άγιο Δημήτριο από πολύ νωρίς το πρωί (σ.σ. ουρές σχηματίστηκαν και χθες το απόγευμα) φορούσε μεν μάσκες, αλλά κάποια στιγμή οι πολίτες ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς μέτρα απόστασης στην ουρά για να μπουν στην εκκλησία.

Καρέκλες έχουν τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου, οι εικόνες, τα κεριά και τα μανουάλια για να ανάψουν οι πιστοί ένα κερί στον πολιούχο της Θεσσαλονίκης έχουν βγει εκτός εκκλησίας.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο κόσμος δεν περιμένει στην ουρά. Οι περισσότεροι με τις μάσκες τους, περιμένουν υπομονετικά αλλά κάποιες στιγμές υπάρχει αγανάκτηση. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη προσπαθεί να βάλει τον κόσμο σε μια σειρά, λέγοντας στους πολίτες, σύμφωνα με το grtimes.gr, να σχηματίσουν 9άδες και να κρατούν έναν διάδρομο άδειο και να κρατούν αποστάσεις.


Μετά τη Λειτουργία θα γίνει, τελικά, η επίσημη δοξολογία, στις 13:00, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και κεκλεισμένων των θυρών με περιορισμένο αριθμό ανθρώπων μέσα στο Ναό.

Άφιξη Άνθιμου στον Αγ. Δημήτριο, χωρίς μάσκες τον υποδέχτηκαν οι ιερείς (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)
Αρχική / Θεσσαλονίκη / Άφιξη Άνθιμου στον Αγ. Δημήτριο, χωρίς μάσκες τον υποδέχτηκαν οι ιερείς (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 09:49By seleoΘεσσαλονίκη
Άφιξη Άνθιμου στον Αγ. Δημήτριο, χωρίς μάσκες τον υποδέχτηκαν οι ιερείς (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)
Στο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου έφτασε πριν από λίγο ο Μητροπολίτης, Άνθιμος. Κι ενώ τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό είναι υποδειγματικά, καρέκλες με αποστάσεις, στον εξωτερικό χώρο οι παρόντες ιερείς δε φορούν μάσκα.


Την ίδια ώρα, οι πιστοί φτάνουν κατά δεκάδες στον Ιερό Ναό. Έξω από το ναό έχει δημιουργηθεί μεγάλη ουρά, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας κάνουν συστάσεις για την τήρηση των αποστάσεων και ζητούν από τον κόσμο που περιμένει έξω αυτή την ώρα να απομακρυνθεί καθώς, λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου ο ναός είναι πλήρης και δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος ούτε στο προαύλιο του ναού.

Στο μεταξύ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40, που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου 2020. Σήμερα, η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στις 13:00 στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:00 θα μεταβεί στο Διοικητήριο, όπου θα ξεναγηθεί στο Ιστορικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, θα ξεναγηθεί στις 12:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη Casa Bianca και θα ακολουθήσει γεύμα από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.Το απόγευμα στις 18:15 θα επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο της πόλης.Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, η κ. Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί στις 10:30 το Γ΄ Σώμα Στρατού και θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Seleo.gr.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr