Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 19χρονος ντελιβεράς που χαροπάλευε στην εντατική – Ξεσπούν οι συνάδελφοί του!
Www.true.gr

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 19χρονος ντελιβεράς που χαροπάλευε στην εντατική – Ξεσπούν οι συνάδελφοί του!

Ο 19χρονος ντελιβεράς υπέκυψε στα τραύματά του

Ο 19χρονος ντελιβεράς υπέκυψε στα τραύματά του. Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη…
Πέθανε το πρωί, ο 19χρονος ντελιβεράς, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης από τις 12 Δεκεμβρίου. Την τραγική είδηση γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Φαγητού, η οποία καλεί όλους τους διανομείς να αγωνιστούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Το μηχανάκι που οδηγούσε ο ντελιβεράς συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο όχημα εν ώρα εργασίας. Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, μπήκε στην εντατική, αλλά οι προσπάθειες των γιατρών δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοινωση, την προηγούμενη Τετάρτη 13/2 διανομέας 24 ετών σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας στη Λυκόβρυση Αττικής. Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολώνα.


«Οι υπεύθυνοι των δολοφονιών αυτών, οι εργοδότες, παραμένουν στο απυρόβλητο, ενώ έχουν την κύρια ευθύνη: μας έχουν ανασφάλιστους ή υποασφαλισμένους, αρνούνται να μας πληρώνουν τις προσαυξήσεις από αργίες, νυχτερινά. Τα τελευταία χρόνια μας κλέβουν κυριολεκτικά τα Δώρα κι όταν διαμαρτυρόμαστε μας ξυλοκοπούν, μας μηνύουν για δυσφήμιση κτλ…

Απαιτούν να εργαζόμαστε δεκάωρα/δωδεκάωρα, πολλές φορές χωρίς ρεπό, κάτω υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (χιόνια, βροχές, καύσωνες κτλ), να πηγαίνουμε γρήγορα τις παραγγελίες γιατί λειτουργούν στις περισσότερες περιπτώσεις με λιγότερους διανομείς απ όσους απαιτούνται. Κι όλα αυτά με δικό μας μηχανάκι, βενζίνες, εξοπλισμό κτλ.» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τεράστια ευθύνη όμως έχουν, σύμφωνα με τους διανομείς και οι κυβερνήσεις και το υπ. Εργασίας «που με τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, μας αφήνουν τελείως απροστάτευτους απέναντι σε κάθε είδους εργοδοτικής αυθαιρεσίας».

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr