Θεσσαλονίκη: Εικόνες Χάους και Καταστροφής: Η Κακοκαιρία Εξαφάνισε Δρόμους, Διέλυσε Σπίτια και έριξε Αυτοκίνητα στη Θάλασσα

Πρωτοφανείς καταστροφές στη Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία σε Ασπροβάλτα, Σταυρό και Βρασνά – Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και δηλώνουν για μία ακόμα φορά απροστάτευτοι – Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου έψαχνε τη μάντρα και την πισίνα που μετακινήθηκαν πολλά μέτρα μακριά – Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων προσπαθούν να βρουν τρόπο για να τα βγάλουν από τη θάλασσα – Οι αποκαλυπτικές εικόνες που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη προβληματίζουν
Οι εικόνες που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας αποκαλύπτουν πλήρως το μέγεθος της καταστροφής. Το παραλιακό μέτωπο σε Ασπροβάλτα, Σταυρό και Βρασνά άλλαξε μέσα σε λίγα λεπτά. Μάντρες ξενοδοχείων και σπιτιών διαλύθηκαν, δρόμοι κόπηκαν και «χάθηκαν» από προσώπου γης και αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα, με τους ιδιοκτήτες τους να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Οι περιοχές αποδείχθηκαν ξανά ανοχύρωτες και οι κάτοικοι των περιοχών κάνουν τον σταυρό τους που ζουν. Ο απολογισμός της καταστροφής δεν έχει ολοκληρωθεί και αυτό είναι δύσκολο να συμβεί εντός της ημέρας αν κρίνουμε από τις εικόνες.

Το έδαφος σε πολλά σημεία υποχώρησε και οι δρόμο εξαφανίστηκαν. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός ξενοδοχείου που φαίνεται στην αρχική φωτογραφία. Εκτός από τη μάντρα, διαλύθηκε και μετακινήθηκε ακόμα και η πισίνα του.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλονίκη

Αυτοψία στο σημείο που «εξαφανίστηκε» δρόμος στα Βρασνά
Τις καταστροφές από την έντονη βροχόπτωση καταμετρούν από το πρωί οι κάτοικοι στα Βρασνά στη Θεσσαλονίκη. Αυτό όμως που είδαν και έμειναν όλοι έκπληκτοι είναι η κυριολεκτική εξαφάνιση ενός κομματιού δρόμου.

Το έδαφος υποχώρησε από την βροχή και το οδόστρωμα έσπασε και τα κομμάτια του χάθηκαν στην θάλασσα.

Κινδύνεψαν μια έγκυος και ένα βρέφος
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε στα χωριά Βρασνά και Σταυρός είναι ότι η πυροσβεστική μέσα στις περίπου δύο ώρες που διήρκησε η κακοκαιρία δέχθηκε πάνω από 200 κλήσεις για άντληση υδάτων ενώ χρειάστηκε να διασώσει συνολικά 28 άτομα.

Ανάμεσα στους διασωθέντες, μάλιστα, ήταν μια έγκυος γυναίκα και ένα βρέφος μόλις 10 μηνών που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία

Τρέχει και δεν φτάνει η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική, «στο νομό Θεσσαλονίκης, στις περιοχές Σταυρός και Βρασνά δεχθήκαμε 200 κλήσεις. Συγκροτήθηκαν άμεσα 13 συνεργεία με 28 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 20 αντλήσεις υδάτων και 28 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία…

Στο νομό Καβάλας, στην περιοχή της Χρυσούπολης δεχθήκαμε 120 κλήσεις. Άμεσα συγκροτήθηκαν 16 συνεργεία με 32 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 60 αντλήσεις υδάτων.

ΠΗΓΗ: newsit.gr