Θεσσαλονίκη: Έβγαλαν 35.929 ευρώ χωρίς να ιδρώσουν – Οι απάτες που προκαλούν αίσθηση!
Www.true.gr

Θεσσαλονίκη: Έβγαλαν 35.929 ευρώ χωρίς να ιδρώσουν – Οι απάτες που προκαλούν αίσθηση!

Στην εξιχνίαση περιπτώσεων απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και στην ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης…
Στην εξιχνίαση περιπτώσεων απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και στην ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 46 και 70 ετών και μία 57χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία, μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργών τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 28 Οκτωβρίου 2018, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, εξαπάτησαν ηλικιωμένους σε τρείς περιπτώσεις, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικών τους προσώπων σε τροχαία ατυχήματα ή με το πρόσχημα ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασής τους λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.


Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν: η επιλογή αποκλειστικά ηλικιωμένων ατόμων ως θύματα. Οι αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες τους και η παρουσίασή τους ως γιατροί, δικηγόροι ή αστυνομικοί κατά περίπτωση.

Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 35.929 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ www.newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr