Θεσσαλονίκη: Έσυραν τον μακεδονικό συρτό από το λιμάνι έως το Άγαλμα Αλεξάνδρου για τη Μακεδονία
Www.true.gr

Θεσσαλονίκη: Έσυραν τον μακεδονικό συρτό από το λιμάνι έως το Άγαλμα Αλεξάνδρου για τη Μακεδονία

Πραγματοποιήθηκε τες στην παραλία της Θεσσαλονίκης ακόμη μία διαμαρτυρία για τη Μακεδονία, αυτή τη φορά όμως, με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.

https://www.youtube.com/watch?v=gR8oGa4Ni4M
Χορευτές διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της Θεσσαλονίκης, φορώντας την αντιπροσωπευτική τους φορεσιά, κινούνται στο πλακόστρωτο της Λεωφόρο Νίκης χορεύοντας «έναν χορό για τη Μακεδονία».

Οι συμμετέχοντες γίνονται μια αλυσίδα και υπό ελληνικές μελωδίες, κατευθύνονται χορεύοντας μακεδονικό συρτό, προς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Στην κατάληξη της πορείας, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές θα γίνουν τρεις ή τέσσερις κύκλοι γύρω από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, όπου τρεις μπάντες με χάλκινα όργανα θα περιμένουν τους χορευτές.

Στο κάλεσμα, ζητήθηκε επίσης οι συμμετέχοντες να φορούν μαύρα περιβραχιόνια ή μαύρη κορδέλα στο χέρι στη μνήμη των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, ενώ όταν ολοκληρωθεί η εκδήλωση, θα τηρηθεί και ενός λεπτού σιγή με το σάλπισμα της τρομπέτας, κοιτάζοντας συμβολικά όπως αναφέρει ο διοργανωτής, προς τη δύση του Ηλίου με πρόσωπο το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.
https://www.youtube.com/watch?v=TamJ3JLCK5E

πηγή: thessnews.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr