Θεσσαλονίκη: Ακατάλληλες κρίθηκαν μάσκες που προορίζονταν για σχολεία..

Προμήθεια 20.000 μασκών που προορίζονταν για τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, διαπιστώθηκε – ύστερα από έλεγχο της ΚΕΔΕ- ότι αυτές δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές και έτσι δεν θα τις προμηθευτούν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό πολυκλαδικό πολύ-τεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων (ΕΒΕΤΑΜ) το οποίο κλήθηκε να εξετάσει την πυκνότητα της πλέξης και τη σύνθεση των μασκών. Αφού διαπιστώθηκε ότι αυτές δεν είναι κατάλληλες, αποφασίστηκε να αποσυρθούν.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, που σε συνεργασία με τους δήμους της χώρας είναι υπεύθυνη για την προμήθεια και διανομή των μασκών στα σχολεία, εξήγησε στο Thestival.gr ότι “μέχρι τη Δευτέρα (σ.σ. 14 Σεπτεμβρίου) όταν και θα ανοίξουν τα σχολεία θα είναι όλα έτοιμα. Το ζήτημα που προέκυψε αφορά στις προδιαγραφές των μασκών. Παρά τις ενστάσεις του προμηθευτή, ως βήμα σοβαρότητας κι υπευθυνότητας απέναντι στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας, η ποσότητα αυτή θα αντικατασταθεί άμεσα από άλλον προμηθευτή, εντός του υπάρχοντος διαγωνισμού”.

Πηγή: thestival