Με θερμικές κάμερες η είσοδος πιστών στις εκκλησίες

Σε μια προσπάθειά του να διαφυλάξει την δημόσια υγεία μεταξύ ιερέων και ενοριτών στη Σύρο ο Μητροπολίτης Δωρόθεος αποφάσισε να εξοπλίσει με ειδικές κάμερες ανίχνευσης θερμοκρασίας σώματος, χώρους πίστης και λατρείας.

Έτσι μετά τον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη, με το καινοτόμο ψηφιακό σύστημα εξοπλίστηκε και η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Ταλάντων, στην οποία βρίσκεται ο οίκος ευγηρίας της ιεράς μητροπόλεως.

Το υπέρυθρο σύστημα έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του χώρου και λειτουργεί χωρίς να απαιτείται επαφή με τον εξεταζόμενο ή να εμπλέκονται επιβλαβείς για τον οργανισμό του ακτινοβολίες.

Η λήψη των μετρήσεων είναι άμεση, ενώ δεν απαιτείται ειδική γνώση ή εκπαίδευση για το χειρισμό του.

Στην ανακοίνωση της Ιερά Μητρόπολης Σύρου αναφέρεται πως έτσι “εξασφαλίσθηκε η άμεση ανίχνευση του πρώτου και ουσιωδέστερου συμπτώματος του κορονοϊού, που είναι η αυξημένη θερμοκρασία σώματος και ως εκ τούτου η προστασία της υγείας των περιθαλπομένων και εργαζομένων στο Ίδρυμα”.

Το υπέρυθρο σύστημα ανίχνευσης θερμοκρασίας σώματος είναι μια χορηγία της Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακών Συστημάτων Καινοτομίας “METRICON Digital Systems”, την οποία ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β’ ως πρόεδρος του Οίκου Ευγηρίας ευχαρίστησε θερμά.