Θεόφιλος Βανδώρος: Εικόνες θλίψης στο τελευταίο αντίο στο Α’ Νεκροταφείο

Ο χαμός του ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο
Το τελευταίο αντίο στον Θεόφιλο Βανδώρο είπαν συγγενείς και αγαπημένοι φίλοι του στο Α’ Νεκροταφείο, το πρωί της Παρασκευής (12/3). Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Όσοι παρευρέθηκαν στο κοιμητήριο, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τη συγκίνησή τους. Από τον καλλιτεχνικό χώρο, μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών» η Μαίρη Βιδάλη και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές δημοφιλείς σειρές στην τηλεόραση, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός από το «Τμήμα Ηθών». Γεννημένος στην Αθήνα, ο Θεόφιλος Βανδώρου, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα ψυχολογία και κοινωνιολογία σε γνωστό αθηναϊκό κολέγιο.

Κηδεία Θεόφιλου Βανδώρου (Copyright: NDP)

Κηδεία Θεόφιλου Βανδώρου (Copyright: NDP)

Κηδεία Θεόφιλου Βανδώρου (Copyright: NDP)
Στο Παρίσι όπου έζησε για 10 χρόνια, συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του.Στο Παρίσι συνδέθηκε με τον φιλόσοφο Κορνήλιο Καστοριάδη και τον σκηνοθέτη Ανδρέα Βουτσινά. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες».

Κηδεία Θεόφιλου Βανδώρου (Copyright: NDP)

Κηδεία Θεόφιλου Βανδώρου (Copyright: NDP)

Παράλληλα είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο. Το 2010 μετακόμισε στην Αυστραλία και αφού δούλεψε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα. Πριν από δύο περίπου χρόνια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι.


Ο Γιάννης Πουλόπουλος από την εκπομπή «Ευτυχείτε», επικοινώνησε με τον πατέρα του εκλιπόντος ηθοποιού, ο οποίος ανέφερε πως είχε έναν υπέροχο γιο και λύγισε κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος. «Πάλεψε με τον καρκίνο. Δεν ήταν πολύ καιρό άρρωστος, ήταν ακαριαίο. Ήταν ένας έξοχος άνθρωπος, ένας καλός γιος».