Θεοδωρίδου για υποδιοικητή Θριάσιου: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δεν απέκλεισε παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό

«Δεν είχε προσβληθεί από κορονοϊό». Αυτό ξεκαθαρίζει η Μαρία Θεοδωρίδου αναφερόμενη στον 54χρονο υποδιοικητή του Θριάσιου που νοσηλεύεται στην εντατική. Είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ξέσπασμα της συζύγου του. Όλες οι τελευταίες πληροφορίες.

Ούτε απέκλεισε, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε την περίπτωση ανεπιθύμητων ενεργειών από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, σε ό, τι αφορά τον 54χρονο υποδιοικητή του Θριάσιου νοσοκομείου, που εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δύο ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Μαρία Θεοδωρίδου.

Οι γιατροί συμπλήρωσαν, όπως είπε στην καθιερωμένη ενημέρωση για το εμβόλιο η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Θεοδωρίδου, την κίτρινη κάρτα των ανεπιθύμητων ενεργειών και την απέστειλαν στον ΕΟΔΥ, όπου λειτουργεί η αρμόδια Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης. Η Επιτροπή δηλαδή που εξετάζει τις ανεπιθύμητες ενέργειες που παρουσιάζονται μετά τη λήψη φαρμάκων.

Θεοδωρίδου: «Δεν είχε προσβληθεί από κορονοϊό»
Ο 54χρονος υποδιοικητής αποδείχθηκε ότι έπασχε από υποκείμενο νόσημα, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς στη χώρα, η κα. Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ο ασθενής είναι σίγουρο ότι δεν είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό:

«Υποβλήθηκε σε 4 τεστ για SARS-COV-2 και όλα ήταν αρνητικά. Οπότε έχει αποκλειστεί η περίπτωση», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στην επιστημονική εκτίμηση της αρμόδιας Επιτροπής του ΕΟΦ, η οποία θα εξετάσει την περίπτωση και θα καταλήξει εάν ο λόγος που οδήγησε τον υποδιοικητή του Θριάσιου Νοσοκομείου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας μπορεί να ήταν ο εμβολιασμός του ή όχι.

Διασωληνώθηκε την Πρωτοχρονιά
Ο υποδιοικητής εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού την περασμένη Τετάρτη, Είχε εμβολιαστεί μαζί με τους συναδέλφους του στο Θριάσιο Νοσοκομείο δύο ημέρες πριν. Παραμονή Πρωτοχρονιάς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και την Πρωτοχρονιά κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωληνωσή του καθώς διαγνώστηκε αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω της λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / iatropedia.gr.