Θεοδωράκης: «Μου πρότειναν να γίνω υπουργός ή βουλευτής Επικρατείας – Οι Πρέσπες ήταν το πρόσχημα»

Τόσο για τις αποχωρήσεις Αμυρά, Δανέλλη, Ψαριανού όσο και για τις προτάσεις από τα μεγάλα κόμματα μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Lifo.

Eδώ και ένα χρόνο είχαμε όλοι συμφωνήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι σε ένα εθνικό θέμα δεν υπάρχει κομματική γραμμή, ενώ από το καλοκαίρι ήταν φανερό ότι τέσσερις θα πούμε ναι, ένας όχι και ένας το σκεφτόταν» λέει ο Επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Τονίζει επίσης ότι αν η ΝΔ άφηνε ελεύθερους τους βουλευτές της κάποιοι θα ψήφιζαν Ναι στη Συμφωνία και αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι θα καταψήφιζαν.

«Το 15% των ψηφοφόρων της ΝΔ λένε “ναι” στην Συμφωνία. Ανάμεσά τους δεν είναι κανείς βουλευτής;» λέει χαρακτηριστικά. Καταλογίζει ακόμη “δειλία” σε όσους ενώ υποστήριζαν παλαιότερα τη Συμφωνία την καταψήφισαν και τονίζει πως «δεν μπορείς να αποφασίζεις τόσο σημαντικά θέματα με βάση ποιος κυβερνά αυτήν τη στιγμή. Γιατί όταν κυβερνά ο ”δικός σου” η ευκαιρία μπορεί να έχει χαθεί».

Όσο για τον χρόνο διενέργειας των βουλευτικών εκλογών εκτιμά ότι «Ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να πάει κούτσα – κούτσα μέχρι τον Σεπτέμβριο», ωστόσο σημειώνει πως την απόφαση θα την πάρει τον Μάρτιο.

«Δηλαδή θα δει πώς είναι το κόμμα του, πώς είναι οι δημοσκοπήσεις, πώς είναι όλα τα ταμεία “τι άλλο μπορεί να μοιράσει – και θα αποφασίσει», λέει.

Όσον αφορά το μέλλον του Ποταμιού, δηλώνει ότι το Ποτάμι θα κατέβει στις ευρωεκλογές, λέγοντας «δεν θα είμαστε σε άλλους συνδυασμούς. Θα είμαστε στο Ποτάμι», ενώ εκτιμά ότι θα μπει στη Βουλή, προσθέτει όμως πως ο Φεβρουάριος θα είναι καθοριστικός μήνας. “Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι θυμωμένοι με αυτό που έχει συμβεί στο Ποτάμι και άνθρωποι που δεν είναι Ποτάμι.

Και συνεχίζει «νιώθω ότι είμαι μόνος σε αυτή την ιστορία… θα πάω σπίτι μου. Δεν θα συνεχίσω”. “Γιατί να συνεχίσω; Και αυτός είναι ο λόγος που αρνήθηκα σε άλλες στιγμές και σε πολλές στιγμές όλες αυτές τις προτάσεις. «Έλα εδώ να γίνεις υπουργός» ή «έλα εδώ να μπεις στο τάδε ψηφοδέλτιο με το Επικρατείας».

«Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει ιδρύσει ένα Κίνημα, που θέλει να αντιπολιτευθεί όλο αυτό το παλιό, το σκάρτο – κατά την άποψή μου – να βρει προσωπική στέγη; Προσωπικό καταφύγιο; Να σώσει τον εαυτό του; Δεν γίνεται» δηλώνει.

[Πηγή]