Θεοδωράκης: Είμαι αντίθετος με Τσίπρα, αλλά σωστήλύση οι Πρέσπες. Επιλέγω πατριωτικό και όχι κομματικό καθήκον

Ως «λογική λύση» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Το κόμμα στο σύνολο του και ο αρχηγός», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, «έχει μια θέση: Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί».

Υπεραμύνθηκε ταυτόχρονα της απόφασης για ψήφο κατά συνείδηση, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι το Μακεδονικό είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει διαφορετικές απόψεις μέσα στην κοινωνία, σημειώνοντας ότι είναι αναμενόμενο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ακόμη και μέσα στα κόμματα.

Κληθείς να απαντήσει γιατί διεγράφη ο Σπύρος Δανέλλης, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε oτι δεν ισχύει το ίδιο και για την ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς όπως είπε, αυτή σημαίνει υποστήριξη και στην κυβέρνηση. «Δεν μπορεί βουλευτής να περάσει από την αντιπολίτευση στη συμπολίτευση», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφέροντας χαρακτηριστικά «δεν στηρίζουμε τον καταρρέοντα Τσίπρα, αλλά την Ελλάδα».

«Είμαι αντίθετος με τον Τσίπρα, αλλά είναι λογική λύση οι Πρέσπες», τόνισε.

Ακόμη, σχολιάζοντας το «διαζύγιο» με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε: «Τσακωθήκαμε γιατί δεν θέλαμε να γίνουμε παλιό ΠΑΣΟΚ. Η κ.Γεννηματά άρχισε το πισωγύρισμα. Το Ποτάμι είναι ξεκάθαρο, θέλει να λυθεί το πρόβλημα. Δεν πιστεύουμε σε βασιλόπουλα που θα λύσουν προβλήματα. Έχει χάσει πολύτιμο χρόνο η Ελλάδα, οι γείτονές μας έχουν σφετεριστεί την ιστορία, πρέπει να τους αλλάξουμε τα σχολικά βιβλία και η Συμφωνία το κάνει αυτό».

Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχουν μύθοι για τη Μακεδονία, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Πρέπει να σκεφτούμε ότι όλος ο κόσμος αναγνωρίζει γείτονες ως Μακεδονία – με τη Συμφωνία μπαίνει το «βόρεια» που σημαίνει τμήμα, όχι όλη η Μακεδονία. Δίνεται ευκαιρία. Και το ΝΑΤΟ έχει πιέσει τους γείτονες να αλλάξουν όνομα».

Αναφερόμενος στη συνοχή της ΚΟ και τους πέντε βουλευτές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα πάνε αλλού, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δυο σημεία που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού: 1ον, το πατριωτικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και 2ον, ότι πρόκειται για να σύγχρονο κόμμα, στο οποίο, όπως ανέφερε, συζητούμε και διαφωνούμε, αλλά στον πυρήνα μένουμε ενωμένοι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές ως η κύρια Ευρωπαϊκή δύναμη, χαρακτηρίζοντας κριτήριο τις ευρωεκλογές του Μαΐου ενόψει των εθνικών εκλογών. «Ο κόσμος αποφασίζει, αν η ψήφος του λαού είναι αρνητική, θα πάω σπίτι μου», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

«Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Παραμένω στο ποτάμι και ξέρω ότι επιλογές που κάνω μικραίνουν το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό και όχι το κομματικό καθήκον», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr