«Θέλω να δω τη θάλασσα για μία ακόμη φορά»: Η Συγκλονιστική Τελευταία Επιθυμία του 88χρονου που Καθήλωσε το Διαδίκτυο

Πρόκειται για μια ιστορία που έχει συγκινήσει την Ιταλία και η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλη έμφαση από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης της χώρας.
Ο 88χρονος Φράνκο Τζανφρέντι παλεύει εδώ και αρκετά χρόνια κατά των συνεπειών της νόσου του Αλτσχάιμερ. Μετά το τέλος των διακοπών αποφάσισε να εγκαταλείψει την περιοχή όπου γεννήθηκε, στην Τοσκάνη της κεντρικής Ιταλίας, και να μεταφερθεί στον Βορρά, κοντά στο Τορίνο, όπου ζει η κόρη του.

Κατά τη μεταφορά του, όμως, με το ασθενοφόρο, ο ηλικιωμένος εξέφρασε στους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μια έντονη επιθυμία του: «θα ήθελα να δω την θάλασσα για τελευταία φορά».


Οι εθελοντές δεν είχαν καμία αμφιβολία. Αποφάσισαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία του και έφτασαν με το ασθενοφόρο μέχρι την παραλία της Μαρίνα Ντι Καρράρα, πολύ κοντά στην θάλασσα, άνοιξαν τις πίσω πόρτες και επέτρεψαν στον Φράνκο, μαζί με την κόρη του, να ατενίσει τον ορίζοντα και τη γαλήνια θάλασσα που ήταν ακριβώς μπροστά του.

Η φωτογραφία που απαθανατίζει τον Ιταλό ηλικιωμένο ενώ κοιτάζει στην θάλασσα, έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και ο γιoς του, Αντρέα, θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του πατέρα του. «Θέλω να ευχαριστήσω τους αγγέλους αυτούς, τους εθελοντές που επέτρεψαν στον πατέρα μου να δει τη θάλασσα, ίσως για τελευταία φορά», έγραψε ο γιος του Φράνκο Τζανφρέντι.

Πηγή: newsit.gr