Τα θαμπά ποτήρια, τα οποία μόλις βγάλαμε από το πλυντήριο πιάτων, είναι αποτέλεσμα του σκληρού νερού που χρησιμοποιούμε, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες.

Το σκληρό νερό περιέχει κάποια στοιχεία που εγκαθιστώνται στο εσωτερικό του πλυντηρίου και επιβαρύνουν τη λειτουργία του, ενώ σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση υπολειμμάτων, τη συχνότητα πλύσης και την ποιότητα των υλικών, τα ποτήρια θαμπώνουν στο πλυντήριο.

Ευτυχώς μπορούμε πολύ εύκολα και γρήγορα να τα ξεθολώσουμε, χρησιμοποιώντας ένα και μόνο υλικό, το λευκό ξύδι.

Τρία κόλπα για να μην ξαναβγούν θαμπά ποτήρια
Βάλε ένα μπολάκι με ξύδι στο πλυντήριο

Γέμισε ένα μπολάκι με ξύδι και τοποθέτησε το στο κέντρο του πλυντηρίου σου. Στη συνέχεια, βάλε το πλυντήριο σε λειτουργία για κανονική πλύση. Θα εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις ότι με κάτι τόσο απλό, τα ποτήρια σου θα γυαλίζουν και πάλι.

Μπορείς να χρησιμοποιείς αυτή το κόλπο ακόμα και για προληπτικούς λόγους. Με αυτό το τρόπο δεν θα υπάρχουν θαμπά ποτήρια στο πλύσιμο από εδώ και πέρα.

Τοποθέτησε αλάτι πλυντηρίου για να μαλακώσει το νερό

Είναι αναγκαίο να τοποθετείς αλάτι πλυντηρίου για να «μαλακώνει» το νερό που διαρρέει τις σωληνώσεις της συσκευής. Έτσι δε θα δημιουργούνται αποθέσεις αλάτων, που εμποδίζουν τη δράση του καθοριστικού και τη διανομή του νερού.

Μην αμελείς τη συντήρηση του πλυντηρίου σου

Είναι απαραίτητο επίσης να καθαρίζεις το πλυντήριο πιάτων κάθε μήνα από τα υπολείμματα φαγητών που συγκρατούνται. Διαφορετικά, η πλύση δεν μπορεί να γίνει σωστά. Τα πιάτα σου λοιπόν και τα ποτήρια θα θαμπώνουν στο πλυντήριο και δε θα καθαρίζονται σωστά.

Για να είσαι απόλυτα σίγουρη για τη σωστή λειτουργία του κι αποδοτικότητα του, πρέπει να γίνεται συντήρηση του πλυντηρίου πιάτων σου περίπου κάθε 6 μήνες. Έτσι, όχι μόνο δεν θα υπάρχουν θαμπά ποτήρια, αλλά θα είσαι απόλυτα σίγουρη ότι το πλυντήριο πιάτων λειτουργεί στο έπακρο των δυνατοτήτων του.