Τεστ ευφυΐας αποτελείται από 10 ερωτήσεις και είναι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα τεστ νοημοσύνης

Τα IQ είναι πολύ δημοφιλή στο διαδίκτυο και υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι. Οι δημιουργοί αυτών των συνήθως ενισχύουν τα αποτελέσματα έτσι ώστε οι χρήστες να αισθάνονται πιο σίγουροι και να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δε δείχνουν πάντα ότι ο χρήστης είναι ιδιοφυΐα, αλλά τα αποτελέσματα πάντα είναι πάνω από το μέσο όρο.

Τα τεστ IQ επικρίνονται συχνά από τους επιστήμονες, λόγω των ισχυρισμών τους ότι τέτοιες δοκιμές δεν αποτελούν αξιόπιστο τρόπο για να μελετήσουμε κάτι τόσο περίπλοκο όπως η ανθρώπινη νοημοσύνη. Εμείς θεωρούμε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλει κανείς να γνωρίζει ότι είναι έξυπνος, αλλά στο παρακάτω άρθρο σας προσφέρουμε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

Τι θα κάνατε σε αυτές τις καταστάσεις;

Το παιδί σας πήρε χαμηλούς βαθμούς στα μαθηματικά. Τι θα κάνετε;

Κτίζετε ένα σπίτι. Θα επιλέγατε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, αντισταθμίζοντας την έλλειψη γνώσης σας με τον ενθουσιασμό σας για το εγχείρημα αυτό, ή θα προσλάμβάνατε επαγγελματίες;

Συμφωνείτε με αυτές τις δηλώσεις;

Ο προϊστάμενος σας επιμένει ότι πρέπει να διδάξετε τις ικανότητές σας στους υφιστάμενούς σας. Πώς θα αντιδρούσατε;


Όταν έχω ελεύθερο χρόνο …

Όταν είμαι απογοητευμένος …

Πιστεύετε ότι η γνώση μπορεί να είναι άχρηστη;

Τι θα κάνατε σε αυτή την κατάσταση;

Γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους;


Μπορείτε να προβλέψετε το μέλλον;

Αντιμετωπίζετε τα προβλήματα μετά το που εμφανίζονται ή τα προλαμβάνετε;

Εάν πήρατε τη σωστή απόφαση σε όλες τις περιπτώσεις (ή στις περισσότερες από αυτές), είστε πολύ έξυπνοι. Βλέπετε την ουσία των πραγμάτων, σέβεστε τα συναισθήματα των άλλων και γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι που υπερεκτιμούν τη γνώση τους συνήθως δεν είναι επιτυχημένοι. Αποδέχεστε το γεγονός ότι είστε ατελείς κι αυτό με τη σειρά του, σας κάνει να είστε απρόσβλητοι. Εάν πήρατε τη σωστή απόφαση σε λιγότερο από το 50% των καταστάσεων, μπορεί να μη βλέπετε τα πράγματα καθαρά. Ίσως, δεν έχετε ακόμη ωριμάσει συναισθηματικά για να καταλάβετε τις συνέπειες των ενεργειών σας.

Μπόνους: Ποιο από τα κοpίτσια φαίνεται πιο ευτυχισμένο;

A – το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου αναπτύσσεται καλύτερα από το δεξί. Είστε καλοί στα μαθηματικά, στις ξένες γλώσσες και στο να λύνετε λογικά προβλήματα. Τα συναισθήματά σας δεν επηρεάζουν την κριτική σκέψη σας.

Β – το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σας αναπτύχθηκε καλύτερα από το δεξί. Αναγνωρίζετε πολύ καλά τα συναισθήματα των ανθρώπων, τα ταλέντα σας είναι στη μουσική και στη ζωγραφική. Επίσης έχετε πολύ καλή φαντασία.

newside