Το τερμάτισαν στην Τουρκία: Κατηγορούν Έλληνες Λιμενικούς για Πυροβολισμούς σε Τούρκους ψαράδες

– Δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet με βίντεο και φωτογραφίες αναφέρει περιστατικό παρενόχλησης Τούρκων ψαράδων ανοικτά της Σάμου – Οι ψαράδες ισχυρίζονται ότι έπλεαν σε διεθνή ύδατα – Καταγγέλλουν ότι επί μιάμιση ώρα οι Έλληνες λιμενικοί τους έβριζαν και τους έκαναν χειρονομίες
Ήταν ζήτημα χρόνου για τους γείτονές μας να απαντήσουν με ένα περιστατικό ανάλογο με αυτό των καταγγελιών από Έλληνες ψαράδες με πολλά περιστατικά μέσα στον Αύγουστο σε Λέρο και Σαμοθράκη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, οι τούρκοι ψαράδες ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν σε διεθνή χωρικά ύδατα στα ανοικτά της Σάμου κοντά στο Γαϊδουρονήσι όταν τους πλησίασε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού.

Όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι ψαράδες, οι Έλληνες λιμενικοί πλησίασαν την βάρκα τους ύψωσαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν εναντίον τους με αποτέλεσμα να σπάσει ένα τζάμι. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι όταν άρχισαν να καταγράφουν με το κινητό τους τους Έλληνες λιμενικούς, εκείνοι κατέβασαν τα όπλα τους.

Οι ψαράδες ισχυρίζονται ότι το περιστατικό κράτησε μιάμιση ώρα με τους Έλληνες λιμενικούς να τους βρίζουν και να τους κάνουν χειρονομίες. Πάνε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι οι λιμενικοί τους ακολούθησαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και συνέχισαν να τους παρενοχλούν. Η εφημερίδα επικαλούμενη τις μαρτυρίες των ψαράδων αναφέρει ότι ανάλογα περιστατικά γίνονται πολύ συχνά.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψαν οι Τούρκοι ψαράδες

ΠΗΓΗ: newsit.gr