Με αφορμή την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ και τον «θόρυβο» γύρω από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας το ενδιαφέρον των Μέσων μεταπήδησε και σε άλλες βασιλικές οικογένειες με αφιερώματα για τέως και νυν εστεμμένους.

Η απουσία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από την κηδεία της Βρετανίδας μονάρχη έδωσε το έναυσμα για έναν γύρο νέων συζητήσεων για την κατάστασή του, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Έδωσε αφορμή όμως να αναρωτηθούν πολλοί πού βρίσκεται τα μέλη της οικογένειάς του, πού μένουν και με τι ασχολούνται σήμερα.

Ποιοι μένουν στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα, εκτός από τον έκπτωτο μονάχη και τη γυναίκα του, ζουν μόνιμα ο Νικόλαος και η σύζυγός του, Τατιάνα Μπλάτνικ, που έχουν νοικιάσει το σπίτι της Σοφίας Πανανδρέου στο Καστρί.

Το μεγαλύτερο παιδί τους, η Αλεξία έχει κάνει οικογένεια στα Κανάρια Νησιά και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ζουν τα άλλα 3 παιδιά του τέως βασιλιά. Ο Παύλος και ο Φίλιππος στη Νέα Υόρκη και η Θεοδώρα, που είναι ηθοποιός, στο Λος Άντζελες.

Τα βλέμματα όλων όμως, στρέφονται στον τέως βασιλιά, που έχει εκμηδενίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του. Ήταν απών και από τις εκδηλώσεις για το πλατινένιο Ιωβηλαίο τις βασίλισσας Ελισάβετ που γιορτάστηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, έκανε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, στο γάμο του γιου του Φίλιππου στη Μητρόπολη Αθηνών. Ακολούθησε η περιπέτεια με τον κορονοϊό που επιβάρυνε την υγεία του και το περασμένο καλοκαίρι, η πώληση της έπαυλης στο Πόρτο Χέλι, σε Βούλγαρο επιχειρηματία, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να την επισκέπτεται.

Ο έκπτωτος μονάρχης έγινε για λόγους υγείας και πάλι μόνιμος κάτοικος Αθηνών μετά από πέντε και πλέον δεκαετίες.

«Ζω εξόριστος»
Για χρόνια μετά το δημοψήφισμα και την κατάργηση της μοναρχίας στη χώρα, ο ίδιος δεν έδειχνε να έχει συμβιβαστεί.

Οι δηλώσεις του από το Λονδίνο για τη βασιλική περιουσία και όχι μόνο, προκαλούσαν κατά διαστήματα αντιδράσεις και τάραζαν τα λιμνάζοντα νερά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Για 20 και πλέον χρόνια υποστήριζε πως ζούσε εξόριστος αφού, όπως έλεγε, η ελληνική δημοκρατία δεν του επέτρεπε να επιστρέψει.

Σε κάθε περίπτωση, τα τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος επέστρεψε και έριξε τους τόνους.

Τα υπόλοιπα μέλη
Οι φωτογραφίες από το Λονδίνο έκαναν πολλούς να αναρωτηθούν πού βρίσκονται σήμερα τα υπόλοιπα μέλη της άλλοτε βασιλικής οικογένειας, καθώς, αν και υπήρχαν συγγενικοί δεσμοί με τη βασίλισσα Ελισάβετ, στην κηδεία της δεν έδωσε το παρών σύσσωμη η οικογένεια του έκπτωτου μονάρχη.

Ο Νικόλαος που έδειχνε από μικρός να απολαμβάνει τη ζωή στη νυχτερινή Αθήνα, νοίκιασε πριν από 9 χρόνια το σπίτι της Σοφίας Παπανδρέου στο Καστρί και πια ζει μόνιμα στην Αθήνα με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ.

Βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του τέως βασιλιά και μάλιστα ο Νικόλαος, έχει αναλάβει και το γραφείο τύπου του πατέρα του.

Το μεγαλύτερο από τα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, ζει μόνιμα στα Κανάρια Νησιά. Η Αλεξία που γεννήθηκε στα ανάκτορα του Μον Ρεπό, παντρεύτηκε Ισπανό αρχιτέκτονα και απέκτησε μαζί του 4 παιδιά.

Τα άλλα 3 παιδιά του Κωνσταντίνου ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ. Ο Παύλος που παντρεύτηκε πρώτος το 1995 τη ζάμπλουτη Μαρί Σαντάλ, είναι πατέρας 5 παιδιών και τελευταία απασχόλησε με τον τίτλο που του απέδωσαν διεθνή ΜΜΕ, όπως το BBC και το Channel 4. Το 2014 η εταιρεία που εργαζόταν στις ΗΠΑ είχε ενδιαφερθεί για την εξαγορά του Ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, με τον ίδιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να διαχειρίζεται ένα επενδυτικό κεφάλαιο που άγγιζε το 1 δισ. ευρώ.

Το τέταρτο παιδί του τέως βασιλιά, η Θεοδώρα, έκανε πράξη αυτό που ήθελε από μικρή. Έγινε ηθοποιός και πήρε μέρος στην «Τόλμη και Γοητεία».

Το μικρότερο παιδί του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, παντρεύτηκε πέρυσι και όπως μας λέει ο Χρήστος Ζαμπούνης, εργάζεται και εκείνος στις ΗΠΑ.