Τέλος τα Πιτόγυρα. Απαγόρευση Βόμβα για το Αγαπημένο μας Φαγητό έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Www.true.gr

Τέλος τα Πιτόγυρα. Απαγόρευση Βόμβα για το Αγαπημένο μας Φαγητό έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μία αλλαγή στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να απαγορεύσει τον γύρο σε όλη την ήπειρο, εξοργίζοντας τους λάτρεις του γρήγορου φαγητού. Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τα φωσφορικά άλατα που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικό στο δημοφιλές σνακ του δρόμου. 

Πωλητές γύρου στην Γερμανία έχουν τρομάξει με την ιδέα αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως θα έμεναν άνεργοι. Οι νομοθέτες της Ευρώπης κάνουν λόγο για ανησυχίες για την υγεία μετά από έρευνες που έχουν συνδέσει τα φωσφορικά άλατα με καρδιαγγειακές ασθένειες.
Οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων αυτών ισχυρίζονται πως τα συντηρητικά είναι απαραίτητα στο να κρατηθεί το κρέας του γύρου ζουμερού και γευστικό κατά την μεταφορά του.
Αυτό που αυξάνει τις εντάσεις είναι πως θα επιτρέπεται η πώληση από κάποια λουκάνικα που περιέχουν φωσφορικά άλατα και δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή νομοθεσίας. Πολλοί κάνουν λόγο για διακρίσεις που έχουν στόχο να χτυπήσουν τους Τούρκους πωλητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 16,000 εστιατόρια στην Γερμανία που φτιάχνουν γύρο και παρασκευάζουν 3 εκατομμύρια πιάτα κάθε μέρα και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται στην βιομηχανία αυτή.

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr