Τέλος η Καλοκαιρινή Ώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Καταργεί την Αλλαγή της Θερινής Ώρας.
Www.true.gr

Τέλος η Καλοκαιρινή Ώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Καταργεί την Αλλαγή της Θερινής Ώρας.

– Νέα… «χούγια» ετοιμάζει η Ε.Ε για τα καλοκαίρια – Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που ανοίγει τον «δρόμο» για κατάργηση της θερινής ώρας – Περισσότερος… ύπνος την ημέρα που βάζουμε το ρολόι μια ώρα μπροστά
Καλά νέα για όσους «υποφέρουν» από το να ξυπνούν νωρίτερα τη μέρα εκείνη που μπαίνει η θερινή ώρα. Κακά νέα ωστόσο για όσους… δεν πολυθέλουν να νυχτώνει και νωρίτερα το καλοκαίρι.

Κι αυτό, γιατί το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο καλεί τους ρυθμιστικούς φορείς της ΕΕ να επανεκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα της παλιάς πρακτικής αξιοποίησης του φυσικού φωτός της ημέρας.

Σύμφωνα με το euronews.com, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα, με το επιχείρημα ότι πλήττει, εκτός της ανθρώπινης υγείας, τη γεωργία, αλλά και την οδική ασφάλεια.«Αν, λοιπόν, αποφασίσουμε ποτέ να καταργήσουμε την αλλαγή της ώρας, αυτό πρέπει να γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συντονισμένο και ενιαίο τρόπο», δήλωσε η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς, η οποία παρέστη στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Καρίμα Ντελί, η οποία είναι πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών του ΕΚ, επεσήμανε ότι «η έλλειψη ύπνου που επιφέρει η αλλαγή της ώρας προκαλεί προβλήματα στην οδική ασφάλεια. Είναι η αιτία για μεγάλο αριθμό ατυχημάτων για τους πιο ευάλωτους και εννοώ τους πεζούς και τους ποδηλάτες».

Το ψήφισμα, το οποίο υιοθετήθηκε με 384 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 12 αποχές, επιτρέπει στην Κομισιόν να αξιολογήσει και, αν κρίνει απαραίτητο, να τροποποιήσει την οδηγία 84/2000 περί θερινής ώρας.

Πηγή: Newsit

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr