Η Τέλεια Κρεμά ζαχαροπλαστικής

Υλικά

350 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
3 κρόκοι αβγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλια
150 γρ Σαντιγύ

Εκτελέση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρεμά γάλακτος ,το γάλα και το κλωνάρι της βανίλια που το έχουμε χαράξει στην μέση (εγώ δεν είχα και έβαλα 2 βανίλιες σε σκόνη) να βράσει, Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το κορν φλαου και τα αυγά,

λίγο πριν πάρει βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στα αυγά και ανακατεύουμε καλά να μην έχει σβόλους,


Το αδειάζουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε συνέχω μέχρι να πήξει,

Αδειάζουμε σε κρύο σκεύος και την σκεπάζουμε με μεμβράνη, την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, Χτυπάμε την Σαντιγύ και μόλις πήξει προσθέτουμε την κρεμά


και την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.

Υ.Γ. για σοκολατένια γεύση προσθέστε κουβερτούρα λιωμένη, η γαλακτος πρεπει να ειναι ζωικη.

Η συνταγη ειναι του Στελιου Παρλιαρου

xryses