Τελεσίδικη καταδίκη για την Θέμιδα Σκορδελή και ακόμα δύο Χρυσαυγίτες για το μαχαίρωμα Αφγανού στον Άγιο Παντελεήμονα

Την καταδίκη της πρώην υποψήφιας με τη Χρυσή Αυγή, Θέμιδας Σκορδελή και δύο ακόμα ατόμων για το μαχαίρωμα Αφγανού υπηκόου το Σεπτέμβριο του 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο έκρινε ένοχη σε δεύτερο βαθμό την Σκορδέλη για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ για φυσική αυτουργία καταδικάστηκαν οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν μέσω των δικηγόρων τους τα αδικήματα για τα οποία καταδίκαστηκαν.

Ωστόσο, τόσο το Δικαστήριο όσο και ο εισαγγελέας της έδρας δεν πείστηκαν. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων, αναφέροντας πως «η χρήση του μαχαιριού προκάλεσε χτυπήματα, με στόχο να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος, δηλαδή να προκαλέσουν βαριά σωματική βλάβη. Άλλωστε, οι κατηγορούμενοι που προχώρησαν στην πράξη τους μετά από προτροπή της κατηγορούμενης, αναγνωρίστηκαν από το θύμα».


Καρέ – καρέ η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης

Ο πολιτικώς ενάγων αναφέρθηκε στο βράδυ εκείνο που βρέθηκε χτυπημένος με μαχαίρι στο πεζοδρόμιο. Όπως κατάθεσε, ήταν με δύο φίλους τους στο δρόμο όταν ξαφνικά πλησίασαν 15 ατομα, ανάμεσά τους μια γυναίκα και δύο άντρες. «Η γυναίκα αφού μας είπε να φύγουμε, είπε στους δύο άντρες που ήταν μπροστά να μας χτυπήσουν. Άρχισαν με μπουνιές και τρέξαμε προς το σπίτι. Οι άλλοι μπηκαν στην πολυκατοικία, αλλά εγώ δεν πρόλαβα. Αργησε η πόρτα να κλείσει και μπήκε καποιος μαζί με εμένα. Μετά 3–4 άτομα άρχισαν να με χτυπούν πάρα πολύ άσχημα» κατέθεσε το θύμα προσθέτοντας πως το μαχαίρι χτύπησε πάρα πολύ κοντά στην καρδιά.


Τρία έτη με αναστολή

Πρωτοδίκως η Θέμις Σκορδέλη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε και στους άλλους δύο κατηγορουμένους, ενώ σε κανέναν από τους καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

newsit