Το Απίστευτο Θέαμα που Κανείς Δεν Πρέπει να Χάσει. H Καλύτερη βροχή μετεωριτών της Χρονιάς Σήμερα θα σας Μαγέψει.

Η βροχή μετεωριτών Geminid, η οποία προκαλείται από τον αστεροειδή 3200 Phaethon που πλησιάζει τη γη, έχει ονομαστεί «η καλύτερη και πιο αξιόπιστη βροχή μετεωριτών της χρονιάς» από την Nasa.

Πάρτε τις κουβέρτες σας και ετοιμάστε τα τηλεσκόπια γιατί σήμερα θα ζήσουμε μία φαντασμαγορική βραδιά.

Το καλύτερο είναι πως θα είναι ορατή από όλη την γη. Οπότε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να κοιτάξετε ψηλά! Φυσικά, βοηθάει το να φύγετε από τα φώτα της πόλης, όπως και το να έχετε ένα μικρό τηλεσκόπιο.

Αυτή η βροχή μετεωριτών είναι σχεδόν 200 ετών και επιστρέφει κάθε Δεκέμβριο για να φωτίσει τους ουρανούς. Σύμφωνα με την Nasa, από την στιγμή που δύσει ο ήλιος, θα είναι δυνατό να παρατηρήσει κανείς το εντυπωσιακό φαινόμενο αλλά η κορύφωσή του θα είναι στις 10 μμ EST (5πμ για Ελλάδα) και θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί.


Ο ήρωας του σόου είναι ένας αστεροειδής με το όνομα 3200 Phaethon, του οποίου τα συντρίμμια θα φωτίσουν τον ουρανό μας για αρκετές ώρες. Ο μικρός αστεροειδής συμπεριφέρεται πιο πολύ σαν κομήτης παρά μετεωρίτης.

Ενώ οι τροχιές των αστεροειδών τείνουν να είναι πιο στρόγγυλες, ο 3200 Phaethon έχει μία πολύ ελλειπτική τροχιά σαν κομήτη. Το καλύτερο όμως είναι πως έχει μία σπάνια ουρά όπως έχουν και οι αστεροειδείς.

Φέτος, οι συνθήκες είναι αρκετά καλές γιατί το φεγγάρι είναι στην φάση της ημισελήνου και το περισσότερο βράδυ δεν θα φέγγει το φως του. Έτσι, η βροχή μετεωριτών θα είναι ακόμα πιο ορατή αν οι ουρανοί δεν έχουν σύννεφα.


Εάν πάλι έχει σύννεφα στην περιοχή σας, μην ανησυχείτε. Μπορείτε πάντα να βασιστείτε στην τεχνολογία. Η Nasa θα μεταδίδει ζωντανά την βροχή μετεωριτών από το Marshall Space Flight Center στο Huntsville της Alabama.

Εάν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο αστεροειδή από την ιστοσελίδα του Virtual Telescope Project στο Facebook.

Credit: meaww.com