Τα υλικά που κοστίζουν 2 ευρώ και θα μεταμορφώσουν το βρώμικο χαλί σας σε καινούριο
Www.true.gr

Τα υλικά που κοστίζουν 2 ευρώ και θα μεταμορφώσουν το βρώμικο χαλί σας σε καινούριο

Ενώ μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το περπάτημα σε ένα καθαρό σπίτι και ειδικά σε ένα πεντακάθαρο λευκό χαλί, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών επιλέγουν άλλες επιλογές δαπέδων. Δεν είναι επειδή δεν αγαπούν την κλασική εμφάνιση, είναι επειδή φοβούνται ένα πράγμα: τους λεκέδες!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η πληρωμή για έναν καθαρισμό χαλιών αν χυθεί κόκκινο κρασί μπορεί να είναι ένα δαπανηρό κόστος. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αποκτήσετε ένα καθαρότατο χαλί χωρίς να σπεύσετε σε έναν επαγγελματία.

Αυτά τα καθημερινά προϊόντα εξαφανίζουν τους λεκέδες χαλιών

Δε θα σας αφήσουμε σε μεγάλη αγωνία! Τα δύο προϊόντα καθαρισμού χαλιών των δύο ευρώ είναι το σύνηθες ξύδι και η μαγειρική σόδα!

Σε μια δοκιμή που διενήργησε ο χρήστης 7-Factories, διαπίστωσαν ότι αυτά τα δύο συστατικά έκαναν πραγματικά ακόμη και λεκέδες ενός έτους σε χαλί να εξαφανιστούν εντελώς.


Για να ξεκινήσετε, γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με μείγμα 50/50 με ξύδι και νερό. Στη συνέχεια, καλύψτε τους λεκέδες με μια μπόλικη ποσότητα μαγειρικής σόδας. Για αυτό το βήμα, είναι σημαντικό να καλύψετε πλήρως την περιοχή με τη σόδα. Αν χρησιμοποιείτε πολύ λίγο, το κόλπο δεν θα έχει καλά αποτελέσματα!

Αφού το χαλί σας αρχίσει να μοιάζει με χειμωνιάτικο τοπίο, πιάστε το μπουκάλι σας με το ξύδι, κουνήστε το λίγο και ψεκάστε το μείγμα απευθείας στην μαγειρική σόδα. Θα παρατηρήσετε αμέσως κάποια χημική αντίδραση, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας θα το δουν και αυτά. Είναι ώρα διασκέδασης για όλη την οικογένεια!
Στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει και επιστρέψτε στο επιστημονικό πείραμα σε λίγες ώρες. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι το μείγμα μαγειρικής σόδα και ξυδιού έχει εξελιχθεί σε ένα είδος πάστας. Αν δεν έχει γίνει, ίσως χρειαστεί να ψεκάσετε λίγο ακόμα με ξύδι και νερό.

Τώρα ήρθε η ώρα να τρίψετε το μείγμα. Μπορείτε εναλλακτικά να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα. Αμέσως θα δείτε τα ορατά αποτελέσματα και ένα πεντακάθαρο χαλί! Δείτε το παρακάτω βίντεο με όλες τις λεπτομέρειες.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr