Τα ροξάκια είναι αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό όλων

Υλικά

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
2 αυγά

3/4 φλιτζ.ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζ.καρυδόψιχα
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ σούπας ξηρή μαγιά
5 γραμ αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από μισό πορτοκάλι
αλεύρι όσο πάρει
1 κουτ σούπας κακάο σκόνη
Σιρόπι

500 γραμ νερό
625 γραμ ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλουδίτσα λεμονιού
2 κουταλ γλυκ μέλι


Εκτέλεση Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το ξύσμα να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα . Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό την καρυδόψιχα το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού . Ανακατεύουμε μια κούπα αλεύρι με την μαγιά το μπέικιν και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τόσο αλεύρι οσο να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διογκωθεί και έπειτα την χωρίζουμε στην μέση. Στην μισή προσθέτουμε το κακάο και αν θέλουμε λίγη κανέλα. Ζυμώνουμε λίγο να απορροφηθεί.


Ανοίγουμε σε φύλλο την άσπρη ζύμη ,πλάθουμε χοντρό φιτίλι την σοκολατένια ζύμη και την τυλίγουμε σε φύλλο. Με ένα μαχαιράκι κόβουμε σε στρογγυλές φέτες -κύκλους και βάζουμε την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε βουτυρωμένο ταψάκι. Αφήνουμε το ταψί σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν τα ροξάκια και ψήνουμε στους 280 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά τα ροξάκια..

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι σε κατσαρολίτσα και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Αποσύρομαι την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε και το μέλι. Μόλις βγάλουμε τα ροξάκια από τον φούρνο τα βουτάμε σε καυτό σιρόπι να ποτίσουν πολύ καλά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο που είναι πολύ ωραία και παγωμένα. Αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε τα φυλάμε αεροστεγώς . Αν τα θέλουμε λίγο τραγανά τα βουτάμε καυτά σε κρύο σιρόπι.

πηγή: lifetime.gr