Τα πιο νόστιμα και τα πιο τραγανά Ιταλικά Μπισκότα με κανέλα και αμύγδαλα
Www.true.gr

Τα πιο νόστιμα και τα πιο τραγανά Ιταλικά Μπισκότα με κανέλα και αμύγδαλα

Υλικά :

  • 3 αυγά.
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.
  • 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1 ½ κουταλιά γλυκού baking powder.
  • 80 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροσπασμένα.
  • ½ κουταλιά γλυκού κανέλα τριμμένη.


  • ξύσμα πορτοκαλιού.
  • 40 ml κονιάκ.
  • 60 ml χυμό πορτοκαλιού.
 Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.


  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα και γίνει μια εύπλαστη ζύμη, την πλάθουμε σε μπαστούνι διαμέτρου 5 εκατοστών.
  • Τη βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο έως ότου πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα.
  • Όταν ψηθεί το καντουτσίνι το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Το κόβουμε σε κομματάκια διαστάσεων περίπου 1εκ.
  • Βάζουμε ξανά τα μπισκοτάκια στο ταψί και τα ψήνουμε ξανά στο φούρνο, στους 160°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν.

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr