Τα ονόματα που Θα έπρεπε να έχουν οι Κακοκαιρίες στην Ελλάδα.
Www.true.gr

Τα ονόματα που Θα έπρεπε να έχουν οι Κακοκαιρίες στην Ελλάδα.

νάμεσα σε εκατοντάδες αμερικανιές που υιοθετούμε καθημερινά (κι εμείς και ολόκληρος ο πλανήτης) προέκυψε εσχάτως και μια ακόμα.

Θέλοντας και μη, γνωρίσαμε το τελευταίο διάστημα τον «Ραφαήλ», τη «Σοφία», τον «Τηλέμαχο» και την «Υπατία».

Ένα παρεάκι που θα μπορούσε να είναι πολύ καλό (μάλιστα είναι δυο άνδρες-δυο γυναίκες η αναλογία) αν δεν αναφερόταν στα φαινόμενα κακοκαιρίας που έπληξαν τη χώρα.

Αφού μπήκαμε όμως κι εμείς στη διεθνή λογική με τα… βαφτίσια, δεν χρειάζεται να την εφαρμόζουμε με τυχαίες επιλογές ονομάτων από την αρχαία Ελλάδα.

Θα έπρεπε να την εφαρμόζουμε με ονόματα βγαλμένα από την επικαιρότητα, τα οποία θα περιέγραφαν απόλυτα κάθε καιρικό φαινόμενο.

Όπως, για παράδειγμα, τα εξής:«Μάρκος»


Θα χρησιμοποιείται για χιονιάδες. Σε καταστάσεις (όπως αυτές της πλειοψηφίας των αστείων του) όπου η θερμοκρασία πέφτει υπό του μηδενός. Ναι, τότε που η επανάληψη του κλισέ «δεν λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός» σου τριβελίζει τ’ αυτιά περισσότερο κι από τους τίτλους-λογοπαίγνια των επιθεωρήσεων του. Τα δελτία καιρού, με τίτλο «κρύο, καιρός για τρίο», θα προβάλλονται live από το Δελφινάριο. Και με τα δόντια να τρίζουν εξαιτίας της παγωνιάς θα ψελλίζουμε όλοι: «Α-χα, ψ…όκρυο, ε»;;;

«Άδωνις»


Θα αφορά περιπτώσεις καταιγίδων. Αν και το καιρικό φαινόμενο που του ταιριάζει περισσότερο είναι αυτό το ενοχλητικό ψιλόβροχο που, συνδυαζόμενο με αέρα, σου σκάει στα μούτρα και δεν μπορείς να το αποφύγεις ούτε με ομπρέλα, ο χειμαρρώδης λόγος του κατά τη διάρκεια των τηλεπωλήσεων μόνο με πραγματικούς χείμαρρους θα μπορούσε να παρομοιάζεται. Μπόρες (σαν τις εκνευριστικές και επιτηδευμένες εκρήξεις του), βροντές (σαν τη φωνή του που επιχειρεί να καπελώσει τους πάντες), τσουνάμια (σαν αυτά που δημιουργεί στα πάνελ).«Σάββας»


Εδώ θα μιλάμε για ακραία καιρικά φαινόμενα. Τυφώνα κανονικό! Άνεμοι θα μαίνονται με τη σφοδρότητα δηλώσεών του μετά από ντέρμπι. Κεραυνοί (όπως αυτοί που εξαπολύει μπροστά από τις κάμερες) θα σκίζουν τους ουρανούς. Πλημμύρες και καταποντισμοί θα σημειώνονται με τον ρυθμό που ζητά πέναλτι. Κι ενώ ολόκληρες περιοχές θα κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οι πιθανότητες επιβίωσης για τους πληγέντες θα είναι μικρότερες απ’ το να δώσει συνέντευξη χωρίς να βγει ούτε μια φορά από το στόμα του η λέξη «διαιτηταί»…

«Νικολέττα»


Ποιος είπε ότι ονόματα θα δίνονται μόνο στα χειμερινά καιρικά φαινόμενα; Το ίδιο θα ισχύσει και μ’ αυτά του καλοκαιριού. Αναζητώντας έναν παράγοντα που να προκαλεί αντίστοιχη αύξηση θερμοκρασιών και παρόμοια παραγωγή ιδρώτα, η αρμόδια επιστημονική ομάδα ερεύνησε και λογαριασμούς του instagram: Συμφωνώντας ομόφωνα ότι, αν η «Κατρίνα» έγινε πασίγνωστη σε όλο τον πλανήτη ως αμερικανικός τυφώνας, η «Νικολέττα» μπορεί να γίνει πασίγνωστη σε όλο τον πλανήτη ως ελληνικός… καύσωνας.

Πηγη menshouse.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr