Τα Μεγάλα Λάθη που Κάνουμε όταν ψωνίζουμε στο Σουπερμάρκετ. Το 5ο ίσως να μην το Ξέρατε καν
Www.true.gr

Τα Μεγάλα Λάθη που Κάνουμε όταν ψωνίζουμε στο Σουπερμάρκετ. Το 5ο ίσως να μην το Ξέρατε καν

Λάθη που Κάνουμε με τα Ψώνια: Όταν αγοράζουμε τα ψώνια της εβδομάδας, θέλουμε να παίρνουμε γευστικά και φρέσκα προϊόντα. Ωστόσο, πολλοί παραγωγοί και έμποροι νοιάζονται μόνο για το κέρδος και προσπαθούν να μας πουλήσουν προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας.

Γι’αυτό συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μην εξαπατείστε από τα τεχνάσματα των σουπερμάρκετ:

1. Αποφύγετε τα ανασυσκευασμένα αντικείμενα.

Είναι πολύ πιθανό αυτές οι τροφές να έχουν λήξει ή να λήγουν σύντομα. Ακόμα και τα αυτοκόλλητα με τις πληροφορίες δεν λένε πολλά γιατί δεν είναι δύσκολο να αλλαχτούν αν χρειαστεί.

2. Προσοχή στο σημείο με τα εκλεκτά προϊόντα.

Προσοχή στις σαλάτες που έχουν πολύ σκόρδο και μπαχαρικά: τα χρησιμοποιούν για να καλύψουν τροφές που έχουν λήξει. Να θυμάστε πως οι σαλάτες με λάδι είναι πιο ασφαλείς από τις σαλάτες με μαγιονέζα.

3. Ελέγξτε την κατάσταση της συσκευασίας.
Φθορές στην συσκευασία δείχνουν πως πιθανώς το προϊόν να μην είχε αποθηκευτεί ή μετακινηθεί σωστά.

4. Εξετάστε προσεκτικά τα προϊόντα.

Οι υπάλληλοι έχουν εκπαιδευτεί να παρουσιάζουν τα προϊόντα από την καλή τους πλευρά. Πρέπει να κοιτάτε όμως για σημάδια που δεν είναι τόσο εμφανή. Το ίδιο ισχύει και για τα κατεψυγμένα, που σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε οπτικά λόγω του πάγου.

5. Προσοχή στα υπερβολικά φωτεινά προϊόντα.

Πολλοί νομίζουν πως όσο πιο φωτεινό είναι το κέτσαπ, τόσο πιο καλή γεύση έχει. Αλλά τα φυσικά προϊόντα ποτέ δεν είναι πολύ φωτεινά. Αυτό το έντονο χρώμα πιθανώς να οφείλεται σε χημικά κατά την καλλιέργεια των τροφών ή σε χρωστικές.

6. Μην βαριέστε, ψάξτε για όσα χρειάζεστε.


Για να πουλήσουν τα ακριβά προϊόντα, τα σουπερμάρκετ τα βάζουν στα καλύτερα σημεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και τα πιο ποιοτικά. Για να μειώσουν την χασούρα από προϊόντα που λήγουν, οι υπάλληλοι τα βάζουν προς τα έξω. Η λύση είναι απλή: ψάξτε στο βάθος του ραφιού για να βρείτε τις πιο φρέσκες τροφές.

7. Να επιλέγετε τοπικά προϊόντα.

Είναι καλύτερο να αγοράζουμε τοπικά προϊόντα γιατί η μεγάλη μετακίνηση και πιθανές παραβάσεις των συνθηκών μεταφοράς μπορεί να έχουν αλλοιώσει την γεύση και την ποιότητα.

8. Ζητήστε την συμβουλή των υπαλλήλων.

Είναι δύσκολο να πουν ψέματα σε πελάτες. Ρωτήστε τους για το πόσο φρέσκες είναι οι τροφές και πού μπορείτε να τις βρείτε. Ακόμα και αν προσπαθήσουν να σας πουν ψέματα είναι πολύ πιθανό να το καταλάβετε.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr