Τα… κονομήσαμε: Αύξηση 2,73 € στον κατώτατο μισθό από 1η Ιουνίου, από τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών
Www.true.gr

Τα… κονομήσαμε: Αύξηση 2,73 € στον κατώτατο μισθό από 1η Ιουνίου, από τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Ευεργετικά για την αγορά εργασίας, ισχυρίζεται ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, πως θα λειτουργήσει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία ξεκινά την 1η Ιουνίου.

Κι αυτό το λέει, αναφερόμενος στην εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά… 0,90 ποσοστιαίες μονάδες στη μισθωτή εργασία, η οποία, μάλιστα, αφορά μόνο τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το μέτρο έρχεται ως εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020, που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και θα βοηθήσει σημαντικά, συνδυαστικά με τις άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, στην επανάκαμψη της απασχόλησης και, συγκεκριμένα, στην αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Οι αυξήσεις αρχίζουν από 2,73 ευρώ για όσους παίρνουν τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ και φτάνουν τα 27,3 ευρώ τον μήνα για όσους παίρνουν τις ανώτατες αποδοχές των 6.500 ευρώ τον μήνα.


Αντίστοιχα, η ελάφρυνση για τους εργοδότες ξεκινά από τα 3,12 ευρώ για τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ και φτάνει έως και τα 31,2 ευρώ για τις ανώτατες ασφαλιστέες αποδοχές των 6.500 ευρώ τον μήνα.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σημειώνει: «Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα λειτουργήσει ευεργετικά στην αγορά εργασίας, καθώς μειώνει το μη μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις και δίνει κίνητρα για προσλήψεις.

Ταυτόχρονα, έρχεται να λειτουργήσει ως αντικίνητρο σε παραβατικές συμπεριφορές αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Σήμερα, πιάνουμε το νήμα εκεί που το αφήσαμε το 2014, όταν στο υπουργείο Εργασίας είχαμε μειώσει ξανά κατά 6 μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές.


Να θυμίσω ότι, τόσο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του 2014, όσο και η νέα μείωση που επιχειρούμε από την 1η Ιουνίου, καταψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αντιτάχθηκε, λόγω ιδεοληπτικών εμμονών, στις πολιτικές μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και ενίσχυσης της πλήρους απασχόλησης, με συνέπεια να εκτινάξει τις ευέλικτες μορφές εργασίας κατά την πενταετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό και εμείς, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχεδιάζουμε περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το επόμενο χρονικό διάστημα, ως μία πολύ σημαντική διαρθρωτική αλλαγή, που θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση της ανεργίας και θα αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης».

Δείτε παραδείγματα στους πίνακες που ακολουθούν:

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr